Τσίπρας: «Αν συνεχίσει να κυβερνά ο Μητσοτάκης, όλοι θα βρεθούν στην ανάγκη να ανάψουν ένα κερί»

featured image

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε μία ατάκα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, που προκαλεί αίσθηση και αναμένεται να συζητηθεί.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε «αν κυβερνήσει για πολύ ακόμα ο Μητσοτάκη, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί στην ανάγκη να ανάψει μετά κανένα κερί μπας και σωθούμε».

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στο MEGA, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει».

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία δεν περιλαμβάνονταν η υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο σε Ναούς.

«(Αυτό γίνεται) στο όνομα να μην δυσαρεστήσουμε μια μικρή μειοψηφία η οποία μας ψηφίζει ή που μπορεί να θέλουμε να μας ψηφίζει και να μη δυσαρεστηθεί; Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης τώρα. Συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος. Σαν πολιτευτής, ενώ είναι πρωθυπουργός, με ευθύνη την ώρα της πανδημίας» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “ενώ έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «όλα πάνε καλά», ενώ καλεί τους πολίτες να μην μετρούν τα κρούσματα. Οι αποφάσεις του λαμβάνονται με ψηφοθηρικά κριτήρια και προσμέτρηση του πολιτικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αποφεύγει να εφαρμόσει μέτρα για τον Covid 19 στην Εκκλησία, όπως και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για rapid test στους ναούς είναι μέτρο που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών που τις επισκέπονται”.


Ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάρρευση του ΕΣΥ

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι « ενώ είχε δύο ολόκληρα χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ είναι στα όρια της κατάρρευσης, οι άνθρωποι που δίνουν την ικμάδα των δυνάμεών τους για να το κρατήσουν όρθιο, λιποθυμούν μπροστά στις κάμερες, όπως στη Λάρισα. Η κατάσταση είναι τραγική, σήμερα είναι 2.500 λιγότεροι υγειονομικοί στο ΕΣΥ από ότι το 2019… Στην Ευρώπη είμαστε χειρότεροι, ανταγωνιζόμαστε μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ο κ. Μητσοτάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε μάλιστα την πρότασή του για να οριστεί από κοινού, από όλα τα κόμματα της Βουλής, μια επιτροπή επιστημόνων υψηλού κύρους, ώστε να προτείνει τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Εύβοια και συγκεκριμένα στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, αφήνοντας αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλήγοντας ότι έχει ταξιδέψει έκτοτε σε πολλά μέρη, ωστόσο, δεν ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί την Εύβοια και «να δει πώς περνούν αυτοί οι άνθρωποι».




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.