e-food: Παίρνει πίσω τις απολύσεις έπειτα από τις διαδικτυακές αντιδράσεις

featured image

Αλλαγή στάσης από την e-food στο ζήτημα της σχέσης εργασίας με τους διανομείς της υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από τις μαζικές διαμαρτυρίες που προέκυψαν στο διαδίκτυο.

Για την ακρίβεια, η εταιρία έστειλε νέο μήνυμα στους εργαζόμενούς της σύμφωνα με το οποίο παίρνει πίσω τις απολύσεις και γνωστοποιεί πως οι τελευταίο έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται είτε υπό το καθεστώς επαναλαμβανόμενων συμβάσεων είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το νέο μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς το βράδυ της Παρασκευής ανέφερε: «Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή:


Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους

Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers».

Υπενθυμίζεται πως το μήνυμα της e-food που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και καταγγέλθηκε ως εργοδοτικός εκβιασμός ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…».




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.