Άνγκελα Μέρκελ: “Η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας μου όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες”

featured image

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τις δύσκολες, τις ευχάριστες, αλλά και τις άβολες στιγμές της καριέρας της, αποκαλύπτοντας ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν ζήτησε τόσα πολλά από τους Έλληνες.

Η δυσκολότερη στιγμή στη 16ετή θητεία της Άνγκελα Μέρκελ

«Την ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ ως δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην Καγκελαρία, ενώ ως πιο ευχάριστες περιέγραψε τις στιγμές «που πετυχαίναμε συμβιβασμό».

Στις πιο «άβολες» στιγμές της καριέρας της συμπεριέλαβε το γεγονός ότι έχασε τη μητέρα της ενώ βρισκόταν στη δημοσιότητα. «Κάποιες φορές με κοιτούν επίμονα και θέλω να πω, “βλέπεις κάτι;” Το βρίσκω πολύ δύσκολο αυτό. Πρέπει κανείς να φτιάχνει τον χώρο του και να τον προστατεύει. Σε αυτόν τον χώρο δεν επιτρέπω να μπει κανείς ο οποίος δεν έχει δουλειά εκεί», επεσήμανε.


Μιλώντας σε εκδήλωση με τη νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι, η Άνγκελα Μέρκελ, λίγες εβδομάδες πριν τελειώσει η θητείας της, εμφανίστηκε με ασυνήθιστα εξομολογητική διάθεση.

Στην ερώτηση «τι σας καθόρισε;», απάντησε «το γεγονός ότι μεγάλωσα από μικρή με άτομα με διανοητική αναπηρία και έτσι δεν είχα ποτέ φοβία απέναντί τους. Και το γεγονός ότι σπούδασα Φυσική. Το 80% των συμφοιτητών μου ήταν άνδρες (…) Έμαθα να παλεύω για τη θέση μου σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον».

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της Berliner Zeitung, πριν από λίγες εβδομάδες, η Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από 31 χρόνια στην Bundestag και 16 χρόνια στην Καγκελαρία, θα λάβει μηναία σύνταξη ύψους 15.000 ευρώ, ενώ, όπως όλοι οι πρώην Καγκελάριοι, δικαιούται γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους και έναν οδηγό.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.