Καλπάζει ο κορωνοϊός στα παιδιά – Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τα σχολεία

featured image

Σε αμφισβήτηση μπαίνει το πρωτόκολλο που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα φέρνουν την κυβέρνηση πανικό. Προκειμένου μάλιστα να γλυτώσει τα χειρότερα έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με πρώτη κίνηση την αύξηση των κλινών στις παιδιατρικές ΜΕΘ.

Στο κυβερνητικό επιτελείο σήμανε συναγερμός καθώς ενώ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων η αναλογία παιδιών ενηλίκων στα ημερήσια κρούσματα ήταν ένα προς πέντε μία εβδομάδα αργότερα, η αναλογία έχει φτάσει στο ένα προς τρία!Την ίδια στιγμή με βάση τα στοιχεία ένα στα τρία παιδιά από όσα νοσούν χρειάζονται νοσηλεία, ενώ το 2% χρειάζεται διασωλήνωση στην εντατική.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το έκαναν σε δημόσιο χώρο στο Ηράκλειο – Τους συνέλαβαν πρίν ολοκληρώσουν

Οι πληροφορίες λένε ότι στα τέλη της εβδομάδας οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αφού τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.Με βάση τα όσα προέκυψαν μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα η επιδημιολογική συμπεριφορά της μετάλλαξης Δέλτα δείχνει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πλέον δεν ισχύουν τα δύο μέτρα απόσταση για την προστασία των πολιτών . Δηλαδή με την μετάλλαξη Δ ο ιός κολλάει και σε μικρότερη απόσταση απ ότι το αρχικό σκέλος του ιού. Όλα αυτά ενώ όπως είναι γνωστό η μετάλλαξη Δ προσβάλει πολύ πιο εύκολα τα παιδιά.


Με βάση λοιπόν τον σχεδιασμό που υπάρχει στα σχολεία -οι αίθουσες θα κλείσουν μόνο όταν νοσήσουν το 50+1 των μαθητών ενώ επτά τεστ την εβδομάδα θα κάνουν μόνο όσοι μαθητές κάθονται δίπλα, μπροστά και πίσω από το κρούσμα -όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Big Brother” – Σάλος με το πλάνο και το δάχτυλο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μετά από συνεννοήσεις με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ενέκρινε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο περιλαμβάνει: • Tην αύξηση των κλινών στις παιδιατρικές ΜΕΘ • Την επιστράτευση κλινών των ιδιωτικών παιδιατρικών νοσοκομείων, και • Την αξιοποίηση κλινών ενηλίκων σε ΜΕΘ για παιδιά που νοσούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς οι εμβολιασμοί των παιδιών δεν φαίνεται να προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς ενώ την ίδια στιγμή θα μπούμε στο φθινόπωρο και το χειμώνα. Η εμπλοκή ιδιωτών παιδιάτρων έχει δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών αν και ο χρόνος τρέχει και η καθημερινή λειτουργία των σχολείων βοηθάει στην ταχύτατη διασπορά της νόσου.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.