Σάλος με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

featured image

Διαστάσεις λαμβάνει το κύκλωμα της έκδοσης παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση στον Παλαμά Καρδίτσας.

Άλλοι τέσσερις υγειονομικοί ελέγχονται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και άλλοι τρεις στο Κέντρο Υγείας της Κοζάνης, καθώς φέρονται να έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με την υγειονομικό στον Παλαμά Καρδίτσας. Ειδικότερα, η μία φέρεται να είναι αδελφή της.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους συγκεκριμμένους έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με το πόρισμα να αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Την ίδια ώρα, ακόμα τρεις υγειονομικοί ελέγχονται από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης, οι οποίοι, επίσης, φέρονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας,Θανάσης Πλεύρης, προχώρησε στην αποκάλυψη πως στην απάτη που είχε στηθεί, συμμετείχαν και υγειονομικοί.

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό», δήλωσε.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000 ενώ συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου είπε:


«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστημο είναι γι αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επι περίπου 40 περιστατικά».

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε ότι μετά την άρνηση διασωλήνωσης, τώρα έχουμε και ομάδες που αρνούνται μετάγγιση.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.