«Στα 10 ευρώ θα φτάσει ο καφές στο τέλος», λένε οι επιχειρηματίες

featured image

Το κύμα ανατιμήσεων έχει αναστατώσει και την Ελλάδα, παρόλο που η κυβέρνηση επιμένει πως το συγκεκριμένο φαινόμενο θα είναι παροδικό. Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες, η όλη κατάσταση αυξάνει την ανασφάλειά τους.

Ανατιμήσεις καφές: Μεγάλη η αγωνία από τους επιχειρηματίες

Ειδικά για τον καφέ, η αγωνία από τους επιχειρηματίες είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα είδος ιδιαίτερα δημοφιλές.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης Bareca, είπε πως: «Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Έχουμε τρομοκρατηθεί που σημαίνει ότι και ο πελάτης δεν θα βγει εύκολα έξω. Υπάρχει και το πρόβλημα με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Είχαμε το θέμα με το τσιγάρο, ήταν και η πανδημία. Είναι από παντού θέματα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα εγώ θα σκεφτώ να κλείσω μαγαζιά ή να τα λειτουργώ μόνο πρωί η βράδυ. Ήδη κλείνουν μαγαζιά με όλα αυτά. Έτσι όπως πάει ένα μαγαζί για να μείνει ανοιχτό θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές. Εγώ το περίμενα γιατί όλα έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Θα φτάσει ο καφές τα 10 ευρώ στο τέλος. Θα είναι είδος πολυτελείας. Αλλάζει το έργο σιγά σιγά».


Ο εισαγωγέας καφέ, Νίκος Τσακρακλίδης μίλησε επίσης στο newsit.gr, σχετικά με την αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο. Όπως είπε: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και αν θα γίνει. Υπάρχει αναβρασμός στην αγορά και νομίζω πως αυτό δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν. Αυτό θα ήταν πολύ μεγάλο καίριο πλήγμα αυτή την στιγμή και σε εμάς τους εισαγωγείς αλλά σίγουρα θα μετακυλήσει και στους καταναλωτές που είναι τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα beach bar. Αυτό αν γίνει θα είναι πολύ κακό σημείο έναρξης της χειμερινής σεζόν. Αν γίνει θα είναι για όλους μας πολύ δύσκολο».

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Πηγή: newsit.gr
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.