Η δολοφονία του «τραπεζίτη» λύνει το μυστήριο της εκτέλεσης Καραϊβάζ

featured image

Τον Οκτώβριο του 2019 δολοφονείται με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, λίγα μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που είχε στην ιδιοκτησία του, ο φερόμενος φίλος και στενός συνεργάτης του Σπύρου Παπαχρήστου, Δημήτρης Μάλαμας.

Γνωστός και ως «τραπεζίτης της νύχτας», ο Δημήτρης Μάλαμας, είχε αναλάβει, σύμφωνα με στελέχη της ασφάλειας Αττικής, να συνεχίσει τις δραστηριότητες του Παπαχρήστου. Ο επιχειρηματίας της νύχτας, που εμφανιζόταν ως εισαγωγέας μάρκας καφέ, είχε κατηγορηθεί το 2007 για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός είναι ο 26χρονος που αποκεφαλίστηκε απο προπέλα σκάφους στη Χαλκιδική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο κόσμος σιχάθηκε την δηθενιά και “ξεσκίζει” την Τούνη – “Ζείς σε άλλο κόσμο”

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του, όπως και αυτή του Παπαχρήστου, αποδιδόταν από τους αστυνομικούς στον πόλεμο που διεξαγόταν μεταξύ μελών της Greek Mafia. Ειδικότερα, τα ονόματά τους φέρονται να διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο σε μα υπόθεση που αφορούσε την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς με τη συμμετοχή 16 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της αστυνομίας, 6 δικηγόρων, ενός πρώην βουλευτή, ενός δημοσιογράφου, καθώς και επιχειρηματιών και νονών της αθηναϊκής νύχτας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ΕΥΠ από το 2014 έως το 2016 έκαναν λόγο για τον εντοπισμό κυκλώματος που δρούσε τουλάχιστον τέσσερα έτη και το οποίο διευκόλυνε και παρείχε κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων σε οίκους ανοχής, studios, strip shows και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες.


Σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρεται ότι από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ καταγράφηκαν στη διετία 350 οίκοι ανοχής, 250 studios και 300 παράνομα καζίνα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν στα μέλη της συμμορίας από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ το μήνα για αστυνομική κάλυψη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συνολικό μηνιαίο κέρδος τους άγγιζε το 1.000.000 ευρώ.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» εκτελείται στα άδυτα της Greek Mafia και αφορά τον κατά την αστυνομία εκ των πιο γνωστών «νονών» της νύκτας, Δημήτρη Καπετανάκη. Το όνομα του είχε εμφανιστεί μέσα στις εκατοντάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ελληνική αστυνομία και το πολυπλόκαμο κύκλωμα προστασίας και εκβιασμών. Προέκυπτε μέσω αυτών η στενή σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα και μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε για τις Αρχές ότι αποτέλεσε τον επόμενο στη λίστα δολοφονιών.

Και οι δύο δολοφονηθέντες στις εν λόγω επιθέσεις είχαν στενή πολυετή σχέση με τον Γιώργο Καραϊβάζ, όπως προέκυπτε άλλωστε και από τις αναρτήσεις του ίδιου στο ενημερωτικό ιστολόγιο που διατηρούσε στο διαδίκτυο. Οι Αρχές έχουν καταφέρει πλέον να καταλήξουν σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις, κυρίως για το πρόσωπο που πιθανότατα έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα Real News, οι πληροφορίες δεν αποτελούν αποδείξεις που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις, πόσο μάλλον στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη του ηθικού αλλά και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος. Για την ώρα περιγράφονται ως «μια καλή αρχή για την πορεία των ερευνών».

Πηγή πληροφοριών των ερευνητών της Ασφάλειας είναι τα κινητά τηλέφωνα των δολοφονηθέντων, δηλαδή του Δημήτρη Μάλαμα, του Δημήτρη Καπετανάκη και του Γιώργου Καραϊβάζ. [/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.