Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης -Για τις κατηγορίες περί βιασμών

featured image

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πασίγνωστος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών γυναικών.

Η απολογία του δόθηκε υπό άκρα μυστικότητα στη 15η τακτική ανακρίτρια, η οποία διενεργεί την έρευνα. Ο ηθοποιός απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που με την απόφασή τους τον οδήγησαν στη φυλακή.

Για την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρίπολης ή Γρεβενών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η ατάκα σε μπλουζάκι διαδηλωτή που κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

Η εισαγγελική έρευνα για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες που συνέλεξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο του ελληνικού #me_too.

Τρεις γυναίκες έδωσαν κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου και περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που, όπως είπαν, έζησαν στα χέρια του ηθοποιού. Και οι τρεις ήθελαν να ασχοληθούν με την υποκριτική και είχαν απευθυνθεί στον πασίγνωστο πρωταγωνιστή αναζητώντας εργασία.


Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως το 2008 πήγε στο θέατρο ΗΒΗ στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010. Είχε πάει στο θέατρο Μουσούρη. Ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία, εκείνος, όπως λέει, της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η απάντηση του Αντώνη Ρέμου για τις «αναγκαστικές διακοπές»: «Υπάρχουν οι… πληκτεράκηδες» (vid)

Η τρίτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ο ηθοποιός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τις εξηγήσεις του, με το οποίο αρνείται όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες.



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.