Φολέγανδρος – 30χρονος: «Η Γαρυφαλλιά μου έδινε λάθος οδηγίες για να με περιγελάσει»

featured image

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο 30χρονος υποστηρίζει ότι θυμάται μόνο να βλέπει τη Γαρυφαλλιά ξαφνικά στα βράχια.

Όσα δήλωσε ο συνήγορός

Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπεράσπισή υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και αναμένεται η διάταξη του ανακριτή τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εικόνα που παρουσίαζε ο 30χρονος ήταν θολή, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του ανακριτή. Μίλωντας στο Newsbomb.gr, ο συνήγορός του Τρύφων Κόλλιας είπε πως: «Οι περιγραφές του είναι σαν να έπεσε μαύρο, δεν υπήρχε ειρμός σε όσα περιέγραψε».

Όπως τόνισε: «Πραγματικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ισχυριζόμαστε πως όσοι άνθρωποι πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια θα μπορούσαν να προβούν σε μία τόσο άδικη πράξη σε βάρος άλλου ανθρώπου. Δεν ισχυριζόμαστε ότι ένας άνθρωπος που ταλαιπωρείται από μία ψυχική νόσο, ότι θα κάνει μία τέτοια πράξη. Είναι άδικο για όλους τους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να αμαυρώσουμε τη μνήμη του θύματος, ούτε να προκαλέσουμε περισσότερο πόνο στην οικογένειά της. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προσκομίσουμε όσα γνωρίζουμε για το ψυχολογικό υπόβαθρο του κατηγορουμένου προκειμένου να διαπιστωθεί αν την στιγμή εκείνη είχε επίγνωση του άδικου της πράξης του».

Παράλληλα, η υπεράσπιση θα καταθέσει αίτημα για εξέταση μαρτύρων του περιβάλλοντος του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι διατεθειμένες να καταθέσουν φίλοι και πρώην σύντροφοι του, οι οποίες φέρονται να λένε ότι είναι ένα παιδί με ζήτημα κοινωνικοποίησης, ενώ μια εξ αυτών γνώριζε ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.


Η απολογία στον ανακριτή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η Γαρυφαλλιά είχε αναλάβει να δίνει οδηγίες για τα μέρη που θα επισκέπτονταν. Μάλιστα, φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το θύμα του έδινε λάθος οδηγίες για να τον «περιγελάσει» και πως υπήρξε ένταση, έχασε τον έλεγχο και έριξε το αυτοκίνητο πάνω στα βράχια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι δεν θυμάται πως προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη του, αλλά πως θυμάται ξαφνικά να την βλέπει στα βράχια.

Ο ανακριτής φέρεται να ρώτησε: «Την χτύπησες;», με τον κατηγορούμενο να απαντά αρνητικά. Στη συνέχεια φέρεται να είπε: «Την τράβηξα στα βράχια για να κάνω τεχνητή αναπνοή». Όταν ερωτήθηκε αν ήξερε τον τρόπο, εκείνος απάντησε: «όχι, ό,τι έχω δει στις ταινίες, δεν ανέπνεε, πίστεψα ότι έχει πεθάνει και κολύμπησα στην άλλη πλευρά».

Όταν ερωτήθηκε για τον λόγο που επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και γιατί πετούσε πέτρες στο αυτοκίνητο, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να είπε -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες: «Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε».

Ο 30χρονος φαίνεται πως στο απολογητικό υπόμνημά του περιγράφει ότι τον παρακολουθούσε ειδικός στο παρελθόν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κάποιο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του και είχε μείνει 5 μήνες με την οικογένειά του και έπαιρνε τη φαρμακευτική του αγωγή.

Τον Ιούνιο του 2020 του έγινε πρόταση να επιστρέψει στη δουλειά και φέρεται να αποφάσισε να σταματήσει την αγωγή γιατί -όπως φέρεται να ισχυρίστηκε- του έφερνε υπνηλία και δεν μπορούσε να αποδώσει. Εκείνο τον Αύγουστο γνώρισε την Γαρυφαλλιά, με την οποία αποφάσισαν να πάνε διακοπές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πράγματα του βρέθηκαν και χάπια, τα οποία έπαιρνε σποραδικά, ενώ η τελευταία επίσκεψη σε ψυχίατρο φέρεται να έγινε μια εβδομάδα πριν τις διακοπές τους.

Πηγή : newsbomb.gr



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.