Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: «Χρυσός» ο συγκλονιστικός Στέφανος Ντούσκος με ανεπανάληπτη κούρσα! [βίντεο]

featured image

Χιλιάδες ώρες στη Λίμνη των Ιωαννίνων συνέχιζε τις προπονήσεις όταν οι άλλοι αποχωρούσαν απο τον υδάτινο στίβο. Σμίλευε το κορμί και το μυαλό του για να γίνει πρωταθλητής. Αυτός είναι ο Στέφανος…

«Σκέφτηκα τα πάντα, όσους μας παρακολουθούν, την προπόνηση μου, τον προπονητή μου, την οικογένεια μου» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι στο χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την έκτη θέση στο Ρίο, είπα πως πρέπει να βελτιωθώ. Μετά είπα πως πρέπει να πετύχω την συμμετοχή στον τελικό. Από την στιγμή που το πέτυχα όλοι μου έστειλαν την θετική τους ενέργεια. Ο προπονητής μου είπε να είμαι μέσα στα μετάλλιο, στην διάρκεια της κούρσας πίστεψα πως μπορώ να πάρω και το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα πως είναι… άπιαστο το μετάλλιο με αυτούς τους αθλητές που είχα στην κούρσα. Θέλω να γυρίσω στου δικούς μου ανθρώπους και να τους δείξω το μετάλλιο».


Με μία απίστευτη κούρσα, ο τεράστιος Στέφανος Ντούσκος μας γέμισε υπερηφάνεια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του απλού σκιφ κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Στέφανος πραγματοποίησε ασύλληπτη εμφάνιση και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της στο Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης πέτυχε χρόνο 06:40:45, που αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Νορβηγός Μπορτς με 06:41:66, ενώ το χάλκινο ο Κροάτης Μάρτιν με 06:42:58.

Ο χρυσός, Ολυμπιονίκης ήταν τέταρτος μέχρι τα πρώτα 500 μέτρα της κούρσας, όμως στη συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος.




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.