Φωτιά-Αχαΐα: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται παραλιακός οικισμός και ξενοδοχείο

featured image

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Λόγγου Αχαΐας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Λίγο νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Λόγγου από την Πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Μεταφορά στο Αίγιο δια θαλάσσης

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Ρίου

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος που ήδη χρησιμοποιήθηκαν για απομάκρυνση πολιτών δια θαλάσσης.

Σύμφωνα με το dete.gr, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει φτάσει στον οικισμό Μπαρμπουναίικα, που βρίσκεται ανάμεσα στις Καμάρες και το Λαμπίρι. Πρόκειται για τους δύο από τους τέσσερις οικισμούς που εκκενώθηκαν νωρίτερα (οι άλλοι δύο είναι η Ζήρια και η Άνω Ζήρια).

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν στην Πάτρα.

Μήνυμα 112: «Εκκενώστε άμεσα»

Νωρίτερα είχε ενεργοποιηθεί ξανά ο μηχανισμός 112 με μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Διακοπή κυκλοφορίας

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από το Δρέπανο έως το Λόγγο Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα), καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα).


Κλειστή για τα οχήματα είναι και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, ρεύμα προς Πάτρα. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση σε όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Το ασημί όχημα με τους δύο ύποπτους

Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο ημίγυμνοι άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, mε εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Πυρκαγιές σε Μαγνησία και Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε ημιορεινή περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας.

Η φωτιά κινείται προς τα χωριά Κοκκωτοί και Κωφοί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δορούφι, του Δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος15 οχήματα2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

 




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.