Jumbo – Πλαίσιο: Ξεκίνησαν απολύσεις, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

featured image

Απολύσεις σε Jumbo και Πλαίσιο: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις επιχειρήσεις «Jumbo» και «Πλαίσιο» πως απολύουν υπαλλήλους.

Μάλιστα, στα Jumbo απολύθηκε εργαζόμενη μητέρα, με δικαστικό κλητήρα και ενώ βρισκόταν με αναρρωτική στο σπίτι της! Ενώ στο Πλαίσιο, δύο εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύθηκαν, λόγω «συμμετοχής τους στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλιου και στην απεργία στις 6 Μαΐου»

Απολύσεις σε Jumbo και Πλαίσιο: Τι αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΕΑ

«Συναδελφισσες, Συνάδελφοι


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πήγε με την Ferrari στην Νάξο διακοπές – Δείτε ποιος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η φωτογραφία κολάζ που τρέλανε τον Λιβάνη. “Δεν υπάρχει κάτι πλεόν. Τέλος”

Οι εργοδότες μας κηρύσσουν τον πόλεμο! Με αέρα στα πανιά τους από το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, σχεδιάζουν ένα πογκρόμ στα δικαιώματα μας με απολύσεις και αλλαγές συμβάσεων. Στον σχεδιασμό τους πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά είναι οι γνωστοί λαγοί των μεγαλεμπόρων, οι εργοδοσίες των Jumbo & Πλαίσιο. Αυτοί που εφαρμόζουν χρόνια το 10ωρο και τα ευέλικτα ωράρια, αυτοί που καιρό πριν παρήγγειλαν με δηλώσεις τους τη 7ήμερη εργασία & τα 12ωρα. Σήμερα, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα.

Απολύσεις σε Jumbo και Πλαίσιο.


Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των Jumbo γιατί, την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο – έκτρωμα ως «ευκαιρία» για τις εργαζόμενες μητέρες και υπόσχεται περισσότερο χρόνο της μάνας με το παιδί της, η Jumbo απολύει εργαζόμενη μητέρα! Το έκανε μάλιστα στέλνοντάς της την καταγγελία της σύμβασής της με δικαστικό κλητήρα και ενώ η συναδέλφισσα βρισκόταν με αναρρωτική στο σπίτι της!».

Απολύσεις σε Jumbo και Πλαίσιο: Πώς συνεχίζεται η ανακοίνωση του ΣΕΑ

«Αφού δεν κατάφερε στο παρελθόν μέσω συνεχόμενων επιπλήξεων να την «ξεφορτωθεί», τώρα το κάνει με συνοπτικές διαδικασίες. Οι νόμοι τους δεν απαγορεύουν ούτε τις απολύσεις σε αναρρωτική! Όταν δεν μπορείς να εργαστείς γιατί αρρώστησες, τότε τους είσαι βάρος. Πολύ περισσότερο δε, όταν είσαι μέλος του σωματείου και αγωνίζεσαι ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Απολύσεις σε Jumbo και Πλαίσιο.

Την ίδια ακριβώς ημέρα, η εργοδοσία στο Πλαίσιο απέλυσε 2 εργαζόμενους που εργάζονταν με το άθλιο καθεστώς των εργολαβικών. Το επιχείρημα: «Έχει πέσει η δουλειά», την ίδια ώρα που τα 10ωρα είναι καθημερινό φαινόμενο! Ο πραγματικός λόγος είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην 4ωρη στάση εργασίας στις 22 Απρίλιου και στην απεργία στις 6 Μαΐου, το γεγονός ότι δεν αποδέχονται να εργάζονται σε σύγχρονα κάτεργα με τους όρους των δουλεμπορικών. Αυτό για την εργοδοσία σημαίνει πως «οι συνάδελφοι δημιουργούν κάποια προβλήματα!».

Το τέλος της ανακοίνωσης του ΣΕΑ:

«Οι απολύσεις σε Jumbo & Πλαίσιο δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να γυρίσουν οι συνάδελφοι στην δουλειά τους και να καταργηθούν τα δουλεμπορικά! Απαντάμε με Απεργία για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα που θα δώσει κι άλλη δύναμη στους εργοδότες να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα κι «ενοχλητικές φωνές» μέσα στους χώρους δουλειάς. Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο να πάρει θέση και να απαιτήσουν την επιστροφή των εργαζόμενων στη δουλειά τους».

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.