Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί χρειαζόμαστε ανάμιξη εμβολίων – Οι επιλογές για την τρίτη δόση

featured image

Ο Ηλίας Μόσιαλος με νέα ανάρτησή του στο facebook, εξηγεί για ποιους λόγους χρειαζόμαστε ανάμιξη εμβολίων.

Ο Ηλίας Μόσιαλος στηρίζει την ανάμιξη εμβολίων για καταπολέμηση αναδυόμενων και υπαρχουσών παραλλαγών


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πήγε με την Ferrari στην Νάξο διακοπές – Δείτε ποιος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η φωτογραφία κολάζ που τρέλανε τον Λιβάνη. “Δεν υπάρχει κάτι πλεόν. Τέλος”

Ειδικότερα, στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη μάχη κατά των απειλητικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού και με την τρίτη δόση του εμβολίου να συστήνεται για ισχυρότερη θωράκιση, ο καθηγητής- μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει ότι η «ανάμιξη εμβολίων αναμένεται να εγείρει ευρύτερη ανοσολογική απόκριση και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τις αναδυόμενες και τις υπάρχουσες παραλλαγές».

Οι επιλογές για την πιθανότητα που θα χρειαστεί τρίτη δόση παρουσιάζονται από τον Ηλία Μόσιαλο

Παρουσιάζοντας τις επιλογές που εξετάζονται για την πιθανότητα που θα χρειαστεί τρίτη δόση, γράφει τα εξής:


– 2 δόσεις AstraZeneca και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna – Ανάμιξη AstraZeneca με Pfizer ή Moderna: δηλαδή, πρώτη δόση ΑΖ, 2η δόση Pfizer ή Moderna, 3η δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer ή Moderna ή με το νέο εμβόλιο της Moderna που στοχεύει στις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού. 3 δόσεις με το εμβόλιο της Pfizer – 2 δόσεις Moderna και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna – Mια δόση με το εμβόλιο της J&J και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna – 2 δόσεις Pfizer, μια δόση Moderna και το αντίστροφο 2 δόσεις Pfizer ή Moderna και μια δόση με το νέο εμβόλιο της Moderna – 2 δόσεις Pfizer ή Moderna και μια δόση με το εμβόλιο της Novavax. (Να θυμίσουμε πως το εμβόλιο της Novavax δεν ανήκει στην κατηγορία mRNA ή ιικού φορέα· αυτό το είδος εμβολίου περιέχει τμήματα πρωτεΐνης που υπάρχει μόνο στον κορωνοϊό).

Ο Ηλίας Μόσιαλος για τις αναμνηστικές  δόσεις που μπορεί να χρειαστούμε στο μέλλον

«Οι επιστημονικές έρευνες καταγράφουν ενθαρρυντικά στοιχεία τόσο για τη διάρκεια της φυσικής ανοσίας μετά από λοίμωξη, αλλά και της μελλοντικής προστασίας από τα εμβόλια. Όπως ακούμε όμως συχνά, και λαμβάνοντας υπόψιν το πρόβλημα των μελλοντικών αναδυόμενων μεταλλάξεων και του ζητήματος της παραγωγής των εμβολίων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως στο μέλλον ίσως κάνουμε αναμνηστικές δόσεις. Και η αναμνηστική δόση που ίσως λάβουμε, ίσως να είναι με διαφορετικό εμβόλιο από αυτό που μας χορηγήθηκε αρχικά, ή με τρίτη δόση του εμβολίου που έχουμε κάνει», σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.