Μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός; Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

featured image

Υπάρχει νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επιτρέπει στα κράτη κατά περίπτωση να εφαρμόζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός εκεί που οι δημόσιοι λειτουργοί έρχονται σε επαφή με τους πολίτες σε σημεία που είναι δύσκολο να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Οι υγειονομικοί για εμένα είναι λάθος που δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς τους. Έχουν αυξημένη ευθύνη σε σχέση με τον κοινό πολίτη.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor 4 – Ασημακόπουλος: «Το παραμυθάκι Μαριαλένας – Σάκη δεν είναι έρωτας, @ρχιδ!@ είναι! Το παίζουν Ευρυδίκη – Βασάλος»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Eurovision 2021: Στον τελικό η Κύπρος – «Γκρέμισε» τη σκηνή η Τσαγκρινού με το «El Diablo» (Video)

Θα έπρεπε σε ένα ιδανικό κόσμο αυτοί οι εμβολιασμοί να έχουν πραγματοποιηθεί σε εθελοντική βάση.

Αλλά η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τον κόσμο και, όπου κρίνεται, ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός. Είναι περιορισμένοι οι τομείς που θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Δεν έχει προκύψει σχετικό θέμα για τους εργαζόμενους στις δομές προσφύγων, αλλά αν προέκυπτε θα το έβλεπα θετικά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ.κ. Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και Δώρα Αυγέρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολίων για συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τη σχετική απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την ΕΜΑΚ.


«Είναι πολύ σημαντικό να μην προκαλείται αναταραχή σε σχέση με τον εμβολιασμό και την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν σε αυτόν όλοι οι πολίτες. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές και ενδεχομένως πρέπει να υπάρξουν και πολιτικές πρωτοβουλίες, είναι να εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης προς το εμβόλιο και προς τον εμβολιασμό. Με τα στοιχεία που έχουμε, ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι στο άνω του 82%. Πρέπει να δούμε αν αυτή η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας μπορεί να δημιουργήσει κλίμα δυσπιστίας και αμφιβολίας στον κόσμο. Δεν μπορεί να επιβληθεί διά της υποχρεωτικότητας η αναγκαιότητα του εμβολίου. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα ενημέρωσης για την επίδραση του εμβολίου στην ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά να γίνουν και άλλες συζητήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι το τι θα γίνει με τα φάρμακα, την εισαγωγή των μονοκλωνικών. Η κυβέρνηση είχε έρθει και διαφήμιζε τα self-tests στα σχολεία, και είχε κάνει λόγο για δύο την εβδομάδα, και έρχεται 15 ημέρες μετά να κάνει ένα το τεστ την εβδομάδα. Υπάρχουν και ζητήματα συνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πρέπει να εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης όλων των πολιτών προς το εμβόλιο. Νομίζω ότι θα έχει αποτύχει η ίδια η κυβέρνηση αν προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει και νομικά αυτό», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Αυγέρη.

«Πριν λίγες εβδομάδες εκδόθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε ότι είναι συμβατό το δικαίωμα της πολιτείας να υποχρεώνει στον εμβολιασμό ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Νομικά το θέμα έχει λυθεί. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, και φυσικά και των υγειονομικών, είναι υπέρ των εμβολίων. Το θέμα της υποχρεωτικότητας τίθεται για συγκεκριμένες ομάδες», απάντησε ο κ. Μηταράκης.

«Αν όντως προχωρά καλά ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, και φτάσουμε σε μια ανοσία στα μέσα του καλοκαιριού, γιατί ανοίγει αυτή η συζήτηση; Είναι ντροπή αυτά που λέγονται για τους υγειονομικούς, τους ανθρώπους που έβαλαν τα κορμιά τους μέσα στη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Τώρα δημιουργείτε πόλωση για τον εμβολιασμό των υγειονομικών», είπε η κ. Αυγέρη.

«Με ρωτήσατε με αφορμή την ιστορία της ΕΜΑΚ αν θα έπρεπε ένα υπάρχουν περιπτώσεις που ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός, και είπα ναι επί της αρχής. Στα νησιά θα γίνει μαζικός εμβολιασμός μέσα στον Ιούνιο. Οι πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι αιτούντες άσυλο που μένουν σε δομές δικές μας. Είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας, έχουν ΑΜΚΑ και μπορούν να εμβολιαστούν κανονικά. Για αυτούς που αιτούνται άσυλο, έχουμε ζητήσει να γίνει ένα ειδικό πρόγραμμα, και για όσους έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστούν, να το κάνουν παράλληλα με το πρόγραμμα για τον γενικό πληθυσμό», ξεκαθάρισε ο κ. Μηταράκης.

«Αυτοί που είναι παράτυπα στην Ελλάδα, έχει περάσει πρόσφατα τροπολογία, παίρνουν προσωρινό αριθμό για να εμβολιαστούν ανεξαρτήτως της νομικής τους υπόστασης στη χώρα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρτατο αγαθό που ως χώρα ευρωπαϊκή το σεβόμαστε απόλυτα όλοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.