Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν είμαι αδερφή, στηρίζω τα δικαιώματα όλων. Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός»

featured image

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης νιώθει ικανοποιημένος διότι όπως δηλώνει: «Επί δικής μου δημαρχίας “άνοιξε” η Θεσσαλονίκη και έπαψε να είναι χαρακτηρισμένη ως συντηρητική πόλη».

Γιάννης Μπουτάρης – «Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο GRTIMES θυμάται τις αντιδράσεις που προκάλεσε και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε ως δήμαρχος όταν διατύπωση την άποψή του για την Συμφωνία των Πρεσπών όπως και όταν προσπάθησε να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες και να βάλει την πόλη στον χάρτη του τουρισμού και των διεθνούς ακτινοβολίας εκδηλώσεων όπως η διοργάνωση του Gay Pride. Καποιοι από αυτούς τους χαρακτηρισμούς ήταν -κ@λοτουρκος, Σκοπιανός και αδερφή-.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κατερίνα Στάθη – Η φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής με το εκπληκτικό κορμί

«Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός, με τους Ευρωπαίους συνεταίρος», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο στο «GRTimes.gr», αναφερόμενος στις δράσεις προσέγγισης με την Τουρκία που είχαν ως αποτέλεσμα την έλευση 100.000 Τούρκων στη Θεσσαλονίκη έναντι 5.000 που έρχονταν -όπως λέει- στην πόλη πριν τη θητεία του.

Επίσης αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Άνθιμο για το Gay Pride

Μιλά για την κόντρα του με τον Άνθιμο για το Gay Pride ξεκαθαρίζοντας πως σαν δήμαρχος έπρεπε «να στηρίξω τα δικαιώματα όλων. Δεν είμαι αδερφή». Στον αντίποδα η σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος «είναι ήρεμος, σοφός και μόνο με τον Αναστάσιο της Αλβανίας μπορώ να τον συγκρίνω». Όπως λέει χαρακτηριστικά για τον κ. Βαρθολομαίο, «αυτόν δεν τον σέβεσαι μόνο, τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου».


Επίσης ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για την κόντρα του με τον νυν δήμαρχο, σχολίασε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το μετρό, για την προσωπική του ζωή, τα παιδικά του χρόνια που χαρακτηρίζει τον εαυτό του «μπελά» κ.α.

Το βιβλίο,  ο αλκοολισμός και το κρασί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δείτε το βίντεο απο την επίθεση στα μαγαζιά της γυμαίκας του Χαρδαλιά

Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε το βιβλίο του κυρ Γιάννη «60 χρόνια τρύγος», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πατάκη» και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα ημερολόγια τρύγου όπου ο Γιάννης Μπουτάρης κατέγραφε καθημερινά, επί έξι δεκαετίες, την εξέλιξη του τρύγου -από την αμπελοκαλλιέργεια και τις καιρικές συνθήκες μέχρι την καθημερινή παραγωγή του κρασιού και τις πωλήσεις. Στη συγγραφή του βιβλίου τον παρακίνησαν τα τρία παιδιά του και μέσα από αυτό προβάλλουν οι δυο μεγάλες του αγάπες, η Αθηνά και το κρασί.

«Παρόλο που έπινα είχα μεγάλη αφοσίωση στη δουλειά μου», τονίζει, ενώ αναφέρεται και στον εθισμό στο αλκοόλ που καλύπτει μεγάλο μέρος του βιβλίου. «Το αλκοόλ είναι θείο δώρο και κατάρα», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας την ανάγκη για «κατανάλωση με μέτρο» και στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για τους εξαρτημένους: «Ό,τι και να γίνει μπορείς να βγεις από αυτό το λούκι».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Δείτε για πρώτη φορά – Το βίντεο του “ντού” στο αυτοκίνητο του αστυνομικού Διευθυντή Ρόδου

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.