Λάρισα ΤΩΡΑ – Ο Ιταλός εκτελεστής στους Έλληνες δικαστές: “Αν με εκδώσετε… με σκοτώνετε”

featured image

“Σήμερα το Δικαστήριο δεν θα κρίνει αν εγώ θα εκδοθώ στην Ιταλία, θα κριθεί αν θα συ­νεχίζω να ζω, θα αποφασίσετε για τη ζωή μου. Ή θα μείνω στην Ελλάδα και θα ζήσω ή θα επι­στρέφω στην Ιταλία και θα πεθάνω» δήλωσε ενώ­πιον του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, ο 63χρονος Ιταλός Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε, που συνελήφθη στις 23 Μαρτίου στο Πολυδένδρι Aγιάς από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσής Ασφά­λειας Λάρισας.

Ο 63xpovos Ιταλός που θεωρείται από τις ιταλικές Αρχές ως «εξέχον μέλος εγκληματικής οργάνωσης», της «μαφίας της Βαρκελώνης» έχοντας μάλιστα συμπεριληφθεί στη «Λίστα επικίνδυνων φυγάδων» που συνέταξε το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, όπως είναι γνωστό συ­νελήφθη με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα (σ.σ. εκδόθηκε το 2011) μετά από ερήμην καταδίκη του το 2009 με ποινή φυλάκισή 7 ετών, 11 μηνών και 19 ημερών από Δικαστήριο Εφετών της Μεσσήνη της Βόρειας Σικελίας για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση (Mare Nostrum), κατηγορία που ο 63χρονος αρνείται.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor – Ξεσκίζουν από χθες την Ελευθερίου για το στρινγκ «Μόνο τον κ@λο της ξέρει να δείχνει»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έχει χάσει έναν στενό συνεργάτης της και είναι σε όλη την εκπομπή και χασκογελάει

Τον κίνδυνο για τη ζωή του, καθώς μέλη της ιταλικής μαφίας τον θεωρούν «μετανιωμένο» υπογράμμισε και ο δικηγόρος του 63χρονου Ιταλού ζητώντας χθες την ακυρότητα του Εντάλματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αν εκδοθεί στην Ιταλία «οι μέρες του είναι μετρημένες». «Το 2008 ο εντολέας μου» δήλωσε χθες στην «Ε» ο συνήγορος του Ιταλού «έχοντας αθωωθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Μεσσίνα έφυγε από την Ιταλία ως ελεύθερος, αθώος και μη έχοντας κανέναν περιοριστικό όρο. Ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία της Μεσσίνα έχοντας ήδη φύγει ο ίδιος από την Ιταλία» απορρίπτοντας έτσι την κατηγορία του φυγόδικου για να τονίσει με έμφαση πως «τα λοιπά μέλη της οργά­νωσή τον θεωρούν “μετανιωμένο” και στην περίπτω­ση που επιστρέψει στη χώρα του, υπάρχει πολύ μεγά­λος κίνδυνος ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του».

Ο «φιλήσυχος Μάριο» όπως τον περιγράφουν στην «Ε» γνωστοί του στο Πολυδένδρι, ο ευγενικός 63χρονος όπως εμφανίστηκε χθες ενώπιον των δικαστών, σε τίποτα δεν ομοιάζει με τον «φυγά της μαφίας» σύμφω­να με το Ευρωπαϊκό Ένταλμα, τα όσα περιγράφονται στα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου για την αιματηρή δράση της εγκληματικής οργάνωσης (Mare Nostrum) και… στις 3.300 σελίδες της ογκοδέστατης δικογραφίας των ιταλικών Αρχών, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο δικηγόρος του, που αναφέρονται στη δράση της οργάνωσης. Όπως αναφέρθηκε και χθες στο Δικαστήριο, ο 63xpovos ζούσε στο Πολυδένδρι Αγιάς τα τελευταία 12 χρόνια χωρίς κανείς να γνωρίζει για το παρελθόν και τη συμμετοχή του, όπως κατηγορείται, στην ιταλική μαφία. Γνωστοί του τον περιγράφουν οκ φιλήσυχο «που έκανε μάλιστα και δουλείες σε γειτονικά σπίτια. [/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.