Το Μαξίμου απαντά στο αντάρτικο - 3000 πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις ανοίξουν

featured image

Το ΦΕΚ οριστικοποιεί πως δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα και η Κυβέρνηση προειδοποιεί με πρόστιμα όσους σκέφτονται να παρακούσουν.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις αλλά και την προετοιμασία να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα (5/4), εν τούτοις, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ για τα νέα μέτρα, δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία των mall και outlet στις «κόκκινες» περιοχές με click away. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση «απαντάει» με πρόστιμα, τόσο σε καταστηματάρχες όσο και σε πελάτες, σε όσους παρακούσουν και ανοίξουν, παρά τις αντίθετες αποφάσεις.

Όπως μετέφερε το Mega, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις, που σημαίνει πως θα τιμωρηθούν οι παραβάτες καταστηματάρχες με πρόστιμα 3000 ευρώ που θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αλλά και 300 ευρώ για τους καταναλωτές που θα πάνε να ψωνίσουν.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Βρώμισε η πιάτσα – Πανελίστας του ΟΡΕΝ έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Το… βίντεο της Καρολίνας. Θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Τονίζεται μάλιστα πως οι αποφάσεις αυτές αφορούν μόνο σε αυτή την εβδομάδα καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κάνει νέες εισηγήσεις.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα Από και κει πέρα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, θα ανοίξουν με click away «τα εμπορικά κέντρα τύπου mall αλλά και τα εκπτωτικά καταστήματα outlet στις κόκκινες περιοχές, καθάως επίσης και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop).

Η αγορά θα πραγματοποιείται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή / αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away)».

Η απόφαση δεν αφορά την Αττική αλλά και όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Τέλος, το ΦΕΚ οριστικοποιεί ότι δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.