Ανοίγουν όλα τα Λύκεια στις 12 Απριλίου: Στην Κυβέρνηση η απόφαση για τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» (vid)

featured image

 Οι ειδικοί πήραν την απόφαση- ύστερα από συνεδρίαση στην οποία πήρε μέρος και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως- να ανοίξουν τα Λύκεια. Ύστερα από κρίσιμη συνεδρίαση οι ειδικοί έλαβαν την απόφαση να ανοίξουν όλα τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των μαθητών και των τριών τάξεων των Λυκείων.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Όλη η αλήθεια για το αμαρτωλό τρίγωνο Σάκη – Χριστίνα – Μαριαλένα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έκτακτο – Η Μαριαλένα έκλαψε για τον Σάκη και ο Λιβάνης την χώρισε

Η εισήγησή τους περιέχει βέβαια και δέκα προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, ενώ την απόφαση για το τι θα γίνει με τα Λύκεια των περιοχών που είναι στο «βαθύ κόκκινο» θα την πάρει η Κυβέρνηση.


Προκειμένου να συμμετάσχουν δια ζώσης στα σχολεία οι μαθητές του Λυκείου, θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test που βρίσκονται από σήμερα Τετάρτη (7/4) στα φαρμακεία όλη της χώρας.

Από την Πέμπτη (8/4) θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

«Συζήτηση για το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου»

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή τόνισε: «Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή» ανέφερε η κ. Μακρή, προσθέτοντας πως «το άνοιγμα μόνο για την Γ’ Λυκείου αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου».

«Με τα self tests μπορεί να λειτουργήσει»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ο οποίος τόνισε με τη διαθεσιμότητα των self tests μπορεί να λειτουργήσει η εκπαίδευση: «Πρέπει να κάνουμε αυτά τα βήματα διότι πλέον είμαστε σε μια κατάσταση όπου η κοινωνία σε ό,τι αφορά το ευάλωτο κομμάτι των ηλικιωμένων και των ευπαθών έχει αρχίσει να θωρακίζεται χάρη στο εμβόλιο».

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.