Lockdown: Πάμε για νέα χαλάρωση των μέτρων από το Σάββατο

featured image

Η έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, θα σηματοδοτήσει τη νέα χαλάρωση των μέτρων.

Η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να είναι μεγάλη, όμως κατά γενική ομολογία τα μέτρα του lockdown που ισχύουν αυτή τη στιγμή, δεν αποδίδουν. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως όχι απλά δεν αποδίδουν, αλλά επιβαρύνουν κιόλας την κατάσταση.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μπακογιάννη: «Δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω το Πάσχα στην Κρήτη» (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ριφιφί στο Ψυχικό: Ο Γκουρούσης είπε ότι είχε στη θυρίδα «σενάρια» για σήριαλ στην ΕΡΤ

Για αυτό και όλα δείχνουν οτι πάμε σε νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να έχουν άμεση ισχύει. Τι σημαίνει αυτό; Οτι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα δούμε από το Σάββατο που μας έρχεται, δηλαδή σε τέσσερις ημέρες.


Διαδημοτικές μετακινήσεις

Την Τετάρτη το πρωί λοιπόν, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συζητήσει το νέο πακέτο… χαλάρωσης. Στην κορυφή της ατζέντας είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Αυτές είναι πολύ πιθανό να απελευθερωθούν από το Σάββατο, καθώς ελάχιστοι τηρούν την απαγόρευση. Ο κόσμος έχει κουραστεί, οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μειωθεί αισθητά και γενικώς το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει κανένα νόημα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο καιρός πλέον από την Παρασκευή θα είναι ανοιξιάτικος….

Άνοιγμα των καταστημάτων

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό να δούμε την Δευτέρα να ανοίγει το λιανεμπόριο. Οι τρόποι που εξετάζονται είναι δύο… Είτε με click away, είτε με περιορισμό ατόμων σύμφωνα με τα τετραγωνικά. Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής είναι το δεύτερο, ενώ θα εγκαινιαστεί και το μήνυμα στο 1302.

Τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία τώρα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν, τουλάχιστον τα γυμνάσια και τα λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με το άνοιγμα των καταστημάτων θα προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα, οπότε είναι πολύ πιθανό να πάρει παράταση μίας εβδομάδας, με την ελπίδα μέχρι τότε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του self test. 

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.