Lockdown «τύπου Μαλεσίνας» σε όλη την Ελλάδα, εξετάζει η κυβέρνηση

featured image

Lockdown «τύπου Μαλεσίνας»: Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά να εφαρμόσει lockdown «τύπου Μαλεσίνας» σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή δικαιολογία. Φαίνεται πως το ΕΣΥ κατέρρευσε. Τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχουν κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα νοσοκομεία είναι σε απόγνωση. Αυτό, διότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σε δυσχερή θέση, η Ελλάδα

Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της από την έναρξη της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown εδώ και τέσσερεις μήνες. Τα σενάρια περί επιστροφής στο lockdown του περασμένου Μαρτίου μάλλον ακούγεται σαν ανέκδοτο αφού έχει ειπωθεί τουλάχιστον άλλες τρείς φορές από τους ειδικούς και τα κυβερνητικά στελέχη. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση σκέφτεται να πάει στο μοντέλο τύπου “Μαλεσίνας” για δύο εβδομάδες.

Το lockdown της κυβέρνησης.

Δηλαδή, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους εκτός από σώματα ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. Να υπάρχει έξοδος των πολιτών αυστηρά για φαρμακεία, νοσοκομεία, σουπερ μάρκετ και άσκηση μόνο για δυο φορές την ημέρα. Όσον αφορά την άσκηση, χωρίς να γίνεται η χρήση αυτοκινήτου. Τα μέτρα αυτά θα φέρουν μοιραία και την αύξηση της τηλεργασίας αλλά και αυστηρούς ελέγχους γύρω από αυτό το θέμα. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει καταφέρει να βάλει με αυτό τον τρόπο ένα τέλος στις μαζικές πορείες και διαδηλώσεις που γίνονται πλέον καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας για το θέμα Κουφοντίνα .


Συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Μπορεί να υπάρχει στον ορίζοντα lockdown «τύπου Μαλεσίνας». Όμως, η αρμόδια επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα. Αυτό, διότι θέλει να καταλήξει στα νέα μέτρα. Δεν αποκλείεται λοιπόν ακόμα και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν κυβερνητικές αποφάσεις για το ως θα κινηθεί η χώρα το επόμενο διάστημα. Πέρα ωστόσο από το μοντέλο καραντίνας που συζητά η κυβέρνηση οι ειδικοί επεξεργάζονται και τους κωδικούς που ισχύουν σήμερα για τις μετακινήσεις των πολιτών μέσω του 13033.

Ο κωδικός «6» για μετακίνηση για σωματική άσκηση φαίνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού των στελεχών της επιτροπής καθώς λέγεται ότι πλέον θα ισχύει για κοντινούς περιπάτους με τα πόδια. Δηλαδή για άσκηση μόνο στη γειτονιά ή ευρύτερα στην περιοχή . Εάν κάποιος μετακινηθεί με το αυτοκίνητο του χρησιμοποιώντας τον αριθμό 6 τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Ο αριθμός «4»

Διάφορες σκέψεις υπάρχουν και για τον αριθμό «4» που ισχύει για παροχή βοήθεια για άτομα που έχουν ανάγκη . Εάν ληφθούν αυτά τα μέτρα αναμένεται να πάψει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα και να μεταφερθεί στις 9 το βράδυ, δηλαδή όπως και τις καθημερινές .Η αλλαγή αυτή θεωρείται αναγκαία καθώς κάθε Σάββατο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός έξω από τα σουπερ μάρκετ.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία απασχόλησε πάντως την σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι αριθμοί δείχνουν ότι πλέον μιλούμε για την ολοκληρωτική κατάρρευση του ΕΣΥ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει ότι θα διευρυνθεί η συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές στην Αττική ενώ τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα χωριστούν σε covid και μη covid.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.