Δύσκολη νύχτα στον «Ευαγγελισμό» – «Ουρά» ασθενοφόρων ενώ η Αττική «βουλιάζει» στον κορωνοϊό

featured image

Αντιμέτωποι με μία δύσκολη εφημερία βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του «Ευαγγελισμού».

Στην είσοδο της μεγάλης νοσοκομειακής μονάδας ήδη τα ασθενοφόρα κάνουν «ουρά», ενώ η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του τρίτου κύματος της πανδημίας.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός βίασε τα 10χρονα κορίτσια στο Περιστέρι

Στην Αττική 774 από τα 1.514 νέα κρούσματα

Την Κυριακή στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 774 από τα 1.514 νέα κρούσματα, ποσοστό άνω του 50% – και μάλιστα σε μία ημέρα που πραγματοποιήθηκε εξαιρετικά μικρός αριθμός τεστ. Από αυτά τα 120 εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική, 84 στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, 57 στη Δυτική Αττική, 82 στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, 214 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, 92 στο Νότιο Τομέα Αθηνών, και 117 στον Πειραιά και 8 στα νησιά.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 179 κρούσματα.

Νέο θλιβερό ρεκόρ στους διασωληνωμένους

Την ίδια ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 674 διασωληνωμένους και 41 θανάτους. «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ανέφερε την Κυριακή ο Οργανισμός.

Κορωνοϊός: Γερμανοί εντατικολόγοι ζητούν την επαναφορά των αυστηρών περιορισμών - Media

«Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)», σημειωνόταν ακόμα στην ανακοίνωση.

«Πόλεμος» Κικίλια-ιδιωτών γιατρών

Ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, την Κυριακή συνεχίστηκε ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτών γιατρών αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των τελευταίων προς ενίσχυση του ΕΣΥ.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Προσβλητική η συμπεριφορά Κικίλια- Θέλουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Την Κυριακή ο ΠΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση – καταπέλτη κατά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Κατηγορεί τον υπουργό ότι αγνόησε τις προτάσεις τους και οδηγείται «στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης».


Στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ εκφράζει τη λύπη του για το αδιέξοδο που προέκυψε, ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και σημειώνει πως τελεσίγραφα και λαϊκισμός δυσχεραίνουν την κατάσταση. Σημειώνεται ότι αποστάσεις από την ανακοίνωση του ΠΙΣ έλαβε αργότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η ανακοίνωση – καταπέλτης κατά του υπουργού

«Η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο τη συνάντηση που είχε το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώραςμε τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμαζευτα η Στεφανίδου

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και τα μέλη του ΔΣ, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αντιπαρερχόμαστε την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού και τιθέμεθα στη διάθεση του ΕΣΥ, καλώντας τους συναδέλφους όλης της χώρας να μας ακολουθήσουν, μέχρι το υπουργείο Υγείας να αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά μας για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος.

Έχοντας καταθέσει σε κάθε φάση της επιδημίας εφαρμόσιμες προτάσεις μέχρι στιγμής αναξιοποίητες, λυπούμαστε για το αδιέξοδο που προέκυψε.

Τώρα που η προσπάθεια προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ συνεχίζεται από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, επισημαίνουμε ότι τα τελεσίγραφα και ο λαϊκισμός δυσχεραίνει την κατάσταση και καλούμε την ύστατη ώρα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις μας επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών. Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται.

Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο στα ιατρεία τους, περιθάλποντας χιλιάδες ασθενείς, όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά.

Εντούτοις. ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης.

Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση από τον υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής».

 Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Στο μεταξύ έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, συγκαλεί ο ΙΣΑ για την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Η Σαλαγκούδη βρήκε 6 χιλιάδες υβριστικά μηνύματα στο κινητό της

Μέχρι στιγμής 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.