Έκτακτο – Ξεχάστε το άνοιγμα καταστημάτων, σχολείων και εστίασης στο τέλος του Μάρτη

featured image

Η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, ο αριθμός διασωληνωμένος και τα καθημερινά κρούσματα, δεν αφήνουν περιθώρια για άνοιγμα της αγοράς. Ήδη η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ανοίγματος.

Στόχος πλέον είναι να ανοίξουν τα καταστήματα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Μπορεί χθες να άνοιξαν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι. Όμως, το επόμενο βήμα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμαζευτα η Στεφανίδου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός βίασε τα 10χρονα κορίτσια στο Περιστέρι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Η Σαλαγκούδη βρήκε 6 χιλιάδες υβριστικά μηνύματα στο κινητό της

Οι ειδικοί, όπως και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχουν κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Δηλαδή, πως θα έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Επίσης, στα νοσοκομεία 681 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι.


Όπως όλα δείχνουν θα πάει πιο πίσω από την 29η Μαρτίου το άνοιγμα των καταστημάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να πάνε ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα στα σχολεία και η εστίαση.

«Τα δεδομένα αυτών των ημερών και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέπουν επιπλέον μέτρα χαλάρωσης. Φαίνεται να βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να επιπεδώνεται αυτή η κατάσταση. Να έρθει μετά και η υποχώρηση», δήλωσε ο Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διαφαινόμενη παράταση στην ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων φέρνει πιο πίσω και το πότε θα σηκώσει ρολά η εστίαση. Τα καφέ και τα εστιατόρια πιθανότατα να ανοίξουν στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμό ως προς τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι, με προϋπόθεση πάντα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να το επιτρέπει.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.