Μπιμπίλας: «Απαγόρευση διά ροπάλου των οντισιών στο σπίτι. Για τη μετριότητά μου απάντησε όλη η Ελλάδα»

featured image

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προανήγγειλε την απαγόρευση δια ροπάλου των οντισιόν κατά μόνας και στο σπίτι, μετά τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, ενώ στις δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη περί μετριότητας, είπε πως η απάντηση δόθηκε από όλη την Ελλάδα.

«Κανείς δεν θα πηγαίνει μόνος του σε έναν μόνο του για ακροάσεις» δήλωσε ο κ. Μπιμπίλας, μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει και αφορούν τις κακοποιήσεις στο χώρο του θεάτρου.

«Έχουν έρθει καταγγελίες κακής συμπεριφοράς σε πρόβες, κακοδιαχείρισης σε θέατρα. Πράγματα που πρέπει να διορθωθούν εφόσον βάλουμε μπροστά τον κώδικα δεοντολογίας στην εργασία μας. Δηλαδή εάν κάποιος σκηνοθέτης πει ότι θέλω να σου κάνω οντισιόν στο σπίτι μου, στις 12 το βράδυ και σου πει φόρεσε και ένα μαγιό γιατί θέλω να σε δω και εσύ πρέπει να πας, στον κώδικα δεοντολογίας θα μπει ότι απαγορεύεται. Θα πρέπει η οντισιόν να έχει δύο – τρία άτομα που θα εξετάζουν και ποτέ μόνος του ο άλλος και ποτέ σε σπίτι» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σπύρος Μπιμπίλας: Ξέρετε τι έχει γίνει σε άλλους χώρους;

«Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει; Δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα εργασιακά δεινά του χώρου «ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάτρου.

Ο ίδιος ζήτησε, όπως ζητείται κώδικας δεοντολογίας στο θέατρο, να υπάρξει και στη δημοσιογραφία, αναφορικά με την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ, ενώ χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως πως η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, υπάρχει μόνο μία δικηγόρος στο ΣΕΗ

Εξήγησε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο, καθώς δεν έχει χρήματα για άλλον και ξεκαθάρισε ότι «οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε».

«Είναι εντελώς ψευδές, οι δικηγόροι των πρώτων θυμάτων που εμφανίστηκαν, δεν έχουν καμία σχέση με το Σωματείο μας. Αλλά ούτε και αυτοί που εξιστορούσαν αυτές τις ιστορίες για τον κ. Λιγνάδη ήταν μέλη του Σωματείου μας. Ξεκίνησε από ανθρώπους εντελώς εκτός του χώρου. Είναι ένα μύθευμα, στο Σωματείο έχουμε μία και μοναδική δικηγόρο, τη Χαρά Μαρούλη, η οποία εργάζεται 20 χρόνια σε εμάς».

Σπύρος Μπιμπίλας: “Δεν ήξερε κανείς τις ακραίες συμπεριφορές”


«Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ», επεσήμανε και ανακοίνωσε ότι «θα απαγορευτεί δια ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας».

Σπύρος Μπιμπίλας: Άγνωστοι ηθοποιοί έχουν έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στο ΣΕΗ

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, σημείωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς» και συμπλήρωσε πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε και πρόσθεσε ότι πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, που όλοι του έχουν βγάλει το καπέλο για τους χειρισμούς του στο θέμα των καταγγελιών, μίλησε και για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στη δήλωση Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι «μέτριος ηθοποιός»

«Για τη μετριότητά μου ως ηθοποιός, δεν απαντάω σε τέτοια, απάντησε όλη η Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη ειδικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Επί 40 χρόνια δεν έτυχε να συναντηθούν οι δρόμοι μας, ούτε στο θέατρο ούτε στη ζωή, παρά μόνο όταν παίξαμε τα Στρουμφάκια το 1981 στην ΕΡΤ, που καθόμασταν στο ίδιο έδρανο μεταγλώττισης και εγώ έκανα τον Γκρινιάρη και εκείνος τον Μελένιο. Από τότε μέχρι σήμερα, ένα γεια σε πρεμιέρα και αυτό από μακριά. Μία φωτογραφία υπάρχει από την Επίδαυρο που πήγα να δω την παράσταση ως πρόεδρος του ΣΕΗ».

Έπεσε πάνω στον Σπύρο Μπιμπίλα ένα τεράστιο βουνό

«Μπήκα ξανά στο Σωματείο των Ηθοποιών μόνο για να βοηθήσω τους ηθοποιούς να κάνουμε συλλογικές συμβάσεις και να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έπεφτε πάνω μου ένα τέτοιο τεράστιο βουνό. Κάτι που λένε όλοι οι παλιοί ηθοποιοί είναι ότι και στα παλιά χρόνια γίνονταν ανάλογα ή περίεργα πράγματα που όμως κανείς ποτέ δεν μίλησε και έτσι, κάποιοι άνθρωποι που έκαναν πιθανόν και αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, πέρασαν στο απυρόβλητο της ιστορίας.

Ο νεκρός που πιθανόν να έκανε περίεργα πράγματα να έχει μείνει ως ένα σούπερ όνομα και ο χρόνος να τα πήρε μαζί του όλα. Τώρα, επειδή ζούμε σε μια άλλη κοινωνία που ο κόσμος δεν ανέχεται πια τέτοιου είδους εξευτελισμούς από την κατάχρηση εξουσίας ή γοητείας. Οι άνθρωποι έχουν δεινοπαθήσει από ανθρώπους που εξασκούσαν πάνω τους τη γοητεία, τη μαγεία της γνώσης τους και την εξουσία που τους ήρθε είτε με το σταυρό στο χέρι ή κάποιοι άλλοι λόγω πολιτικών μέσων και πολιτικών συγκυριών», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.