Δάσκαλος ήρωας έσωσε 63 μαθητές Δημοτικού από τον σεισμό στην των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

featured image

Δάσκαλος ήρωας: Ο σεισμός στην Ελασσόνα προκάλεσε πάρα πολλές ζημιές σε κτήρια, όπως και στο σχολείο του ήρωα δασκάλου. Ο δάσκαλος ήρωας κατάφερε να σώσει δεκάδες παιδιά από το σχολείο του. Είναι το Δημοτικό σχολείο Τυρνάβου, το οποίο υπέστη πολλές και σοβαρές ζημιές. Αναλυτικότερα:

Λεπτομέρειες για τις ηρωικές ενέργειες του δασκάλου

Χάριν στην άμεση παρέμβαση του Γρηγόρη Λέτσιου, Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, οι 63 μαθητές βγήκαν σώοι από το κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό των 5 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ελασσόνα. Εκτός από ζημιές και ρωγμές, ένας τοίχος κατέρρευσε στο πετρόκτιστο κτίριο του 1938, ενώ από θαύμα δεν υπήρξε κανένας τραυματίας.

Οι δηλώσεις του δασκάλου ήρωα για το σεισμό στην Ελασσόνα.


Ο δάσκαλος ήρωας ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή – «ήρωα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε συγχαρητήρια για την ψυχραιμία και την αφοσίωση του. «Βγήκαμε χωρίς να ανοίξει μύτη. Η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο και θέλει κατεδάφιση» απάντησε στον πρωθυπουργό ο κ. Λέτσιος.

«Θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και μένει να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να στεγαστούν ξανά οι μαθητές σε ασφαλές περιβάλλον.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.