Αλλάζουν όλα στον κωδικό 6: Θα αφορά αποκλειστικά μετακινήσεις με τα πόδια - Έτοιμο και το 13032

featured image

Τροποποιήσεις στη χρήση του κωδικού 6 στο 13033 εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 6 αποκλειστικά και μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια χωρίς το αυτοκίνητο, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, κυρίως  στην Αττική, παραμένουν ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη. 

Όσον αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) του οποίου επίσης έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται κατάχρηση από τους πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους.

Έτοιμο και το 13032

Έτοιμη για να τεθεί σε εφαρμογή είναι η υπηρεσία  αποστολής μηνυμάτων για μετακίνηση στην αγορά με τον νέο πενταψήφιο αριθμό, τον 13032, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όταν ανοίξει και το λιανεμπόριο.


Η μετακίνηση για τις αγορές θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την αποστολή μηνύματος στο συγκεκριμένο πενταψήφιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόβλεψη για χρονικό περιορισμό σε αυτές.

«Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη», είχε δηλώσει ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.