Μοναχός παρενοχλούσε κατά την εξομολόγηση 12χρονο αγόρι για 10 ολόκληρα χρόνια

featured image

Μια σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική Παρενόχληση από μοναχό είδε πρόσφατα το φως την δημοσιότητας στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, ένας 27χρονος άνδρας κατήγγειλε στην αστυνομία την συστηματική του Παρενόχληση από μοναχό από την ηλικία των 12 ετών η οποία διήρκησε σχεδόν 10 χρόνια.

Πρόκειται για Κύπριο μοναχό, που ζει σε μοναστήρι στην Ελλάδα, και ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο κατά διαστήματα, εδώ και πολλά χρόνια, και εξομολογεί μικρούς και μεγάλους κατ’ οίκον.

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις λάμβαναν χώρα κατά την διάρκεια της εξομολόγησης και είχαν λεκτικό και σωματικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Παρενόχληση από μοναχό – Του ζητούσε επίμονα να μάθει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές σκέψεις του

Ο νεαρός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το θέμα πήγαινε πάντα σε σεξουαλικού τύπου ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, με ρωτούσε πότε αυνανίζομαι, κάθε πόσο, πού, τι σκέφτομαι όταν αυνανίζομαι, αν βλέπω πορνό, εάν έχω αγόρι και ομοφυλοφιλικές τάσεις, αν αυνανίζομαι με φίλους», διευκρινίζοντας ότι ο μοναχός δεν αρκούνταν ποτέ σε σύντομη απάντηση αλλά ήθελε «διήγηση, περιγραφή».

«Δεν ήταν ερώτηση-απάντηση και να τελειώνει εκεί η συζήτηση. Έβλεπα το στόμα του και καταλάβαινα ότι ένιωθε ικανοποίηση, ηδονή. Με παρενόχλησε σεξουαλικά και στην Ελλάδα. Ναι, συνέβη 3-4 φορές, τότε που τον επισκεπτόμασταν οικογενειακώς και εξομολογούμασταν κιόλας, ο καθένας μόνος του, σε κελί ή και στο γραφείο του.»


Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο νεαρός στην εφημερίδα, ο εν λόγω μοναχός επεδίωκε και την σωματική επαφή ενώ πολλές φορές τον αγκάλιαζε και τον φιλούσε στο στόμα, χωρίς την συναίνεση του. «Ήταν τρία πράγματα η σωματική παρενόχληση. Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, ήταν τόσο κοντά μου, που αγγίζονταν τα γόνατά μας, τόσο κοντά. Ναι, το επεδίωκε να κάθεται τόσο πολύ κοντά μου, ήθελε να με αγγίζει, να έχει φυσική επαφή μαζί μου. Μετά το τέλος της εξομολόγησης ερχόταν και με αγκάλιαζε πάρα πολύ σφικτά, για αρκετή ώρα, χωρίς τη συναίνεσή μου, χωρίς να με ρωτήσει, χωρίς εγώ να κάμω κάποια κίνηση που να δείχνω ότι δέχομαι να με αγκαλιάζει. Και με φιλούσε και στο στόμα με την αγκαλιά. Με φιλί διαρκείας, δεν ήταν πεταχτό φιλί. Και μου έλεγε πόσο με αγαπά, πόσο με πεθύμησε, να μιλούμε πιο συχνά. Με φώναζε @@@ούι του. Ενόσω με αγκάλιαζε ένιωθα το πέος του ερεθισμένο. Ήμουν μόνον 12 χρόνων και αυτό κράτησε σχεδόν μια δεκαετία, μέχρι τα 21 μου»,
αναφέρει.

Παρενόχληση από μοναχό – Ο 27χρονος επισημαίνει ότι από το 2019 μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με αυτόν τον άνθρωπο, προκειμένου να τον ρωτήσει «γιατί έκανε αυτά τα πράγματα», και να πάρει εξηγήσεις. «Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες. Αλλά, από τη στιγμή που μίλησα, αυτός εξαφανίστηκε. Το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισα και πήγα σε ψυχολόγο, και ακόμα πάω. Ήμουν ψυχολογικά ράκος. Τις λίγες φορές που κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του και να του ζητήσω εξηγήσεις, με χλεύαζε, δικαιολογούσε τις πράξεις του και μου έλεγε ότι επιτρέπονται αυτά τα πράγματα στην εξομολόγηση και ότι ήθελε το καλό μου».

Σύμφωνα με την σοκαριστική καταγγελία, παρόμοια εμπειρία και Παρενόχληση από μοναχό είχε και ο νεαρότερος αδερφός του θύματος. Για την υπόθεση ενημερώθηκε από το 2020 ανώτερος ιερωμένος στην Ελλάδα – αφού ο μοναχός ζει πλέον σε μοναστήρι στην Ελλάδα- ο οποίος ωστόσο απέρριψε τις καταγγελίες.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.