Σταϊκούρας: Πάνω από 414.000 οι αιτήσεις για τη Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

featured image

Πάνω από 414.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν υποβάλει αίτηση στον πέμπτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολή για να λάβουν φθηνά κρατικά δάνεια ενώ αύριο αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει ή όχι παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ «υπάρχουν πράγματι πολίτες, λογιστές και επιμελητήρια τα οποία ζητούν παράταση και δυνατότητα διορθώσεων» και τούτο «αξιολογείται». Πρόσθεσε όμως πως ταυτόχρονα, κάθε μέρα λαμβάνουμε μηνύματα να κλείσει η πλατφόρμα γιατί «αν υπάρχει καθυστέρηση, παράταση τότε θα αργήσουμε να μοιραστούμε πόρους στην πραγματική οικονομία». «Είναι κάτι που να σταθμίσουμε αύριο, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που είναι πολύ έντονο» είπε και πρόσθεσε πως αν υπάρχει παράταση «θα είναι ολιγοήμερη». Όπως εξήγησε μόνο όταν θα κλείσει η πλατφόρμα θα είναι εφικτή η πληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο  για τους περισσότερους δικαιούχους.


Ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα στήριξης θα επεκταθούν και συγκεκριμένα θα υπάρχει  επιπλέον στήριξη στο θέμα των ενοικίων. Για πιθανά πρόσθετα μέτρα εξήγησε πως θα εξαρτηθούν από το πώς θα πηγαίνει η αντιμετώπιση της κρίσης.

Όσον αφορά στις αντοχές της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν στα 32 δισ. ευρώ για να προσθέσει ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα υπερβαίνουν τα 24 δισ. ευρώ. Επίσης εκτίμησε ότι η ύφεση της οικονομίας το 2020 ήταν οριακά χαμηλότερη του 10% του ΑΕΠ.

Επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε πως  ήδη  681.000 νοικοκυριά έχουν κάνει αίτηση για επίδομα θέρμανσης και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων η οποία λήγει σήμερα.

Ιδιοκτήτες ακινήτων

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το μήνα Νοέμβριο των πληττόμενων ιδιοκτητών ακινήτων. 

Για τη Γέφυρα 2 είπε ότι έχει συνταχθεί  η σχετική διάταξη και «την συζητάμε τους θεσμούς», εξηγώντας πως η Ελλάδα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και πως αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την 9η αξιολόγηση. Είπε πως  είναι μία Γέφυρα για τα νομικά πρόσωπα.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.