Ράπισμα στην Τουρκία η συμμαχία της Πολεμικής Αεροπορίας με την Ισραηλινή ELBIT! (Βίντεο)




Η ανάθεση στον ισραηλινό κολοσσό ELBIT προκειμένου να δημιουργήσει το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσης στην Καλαμάτα για την κάλυψη των αναγκών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, δεν είναι απλά μία πολύ καλή είδηση για την Ελλάδα σε επιχειρησιακό επίπεδο. Είναι μία εμβληματική κίνηση γεωπολιτικής σημασίας, την πιο κρίσιμη στιγμή. 

Διότι η συμφωνία αυτή γίνεται την στιγμή που η Τουρκία έχει στρέψει όλες τις τις δυνάμεις εμφανώς και αφανώς, προκειμένου να επιδιώξει προσέγγιση με το Ισραήλ.
  Προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει πακτωλό εκατομμυρίων σε λομπίστες προκειμένου να εξωραΐσουν την εικόνα της Τουρκίας και να προσεγγίσουν εκ νέου τους ισραηλινούς σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία. 

Έχουμε γράψει όμως ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ευσεβή πόθο της Τουρκίας, διότι πέραν κάποιων πληρωμένων δημοσιευμάτων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «σπάσει» ο άξονας Αθήνας – Λευκωσίας – Τελ Αβίβ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εμπλουτιστεί ακόμα και με αραβικές χώρες. 

 Η συμφωνία λοιπόν αυτή, που στην ουσία είναι μία αμυντική συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, έρχεται την πλέον κρίσιμη στιγμή για να επισφράγιση μία πολύτιμη συμμαχία που αποτελεί υπαρξιακή ανάγκη για την Ελλάδα αλλά και πολύτιμη διέξοδο για το Ισραήλ. 

 Εκεί όμως που πραγματικά η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα αλλά και μεγάλη επιτυχία της ελληνικής πλευράς διότι έγινε με όρους που διασφαλίζουν το εθνικό συμφέρον, είναι η επιχειρησιακή της διάσταση. 9DDD4F68 272E 4C36 868A BDEE97E73D7C  
Έως τώρα λοιπόν, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τις εκπαιδεύσεις των σπουδαστών της Σχολής Ικάρων με πεπαλαιωμένο υλικό. Η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας λοιπόν ήταν απόλυτη προτεραιότητα. 

Η ισραηλινή ELBFT λοιπόν, αναλαμβάνει ένα μεγάλο έργο: να δημιουργήσει ένα Διεθνές Κέντρο Εκπαιδευσης Πτήσης στην Καλαμάτα για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο θα προσελκύει επίσης και διεθνείς φοιτητές. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ισραηλινή εταιρεία ELBIT όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του υπουργειου Εθνικής Άμυνας, «θα δώσει ανάσα στην Πολεμική Αεροπορια». 

Συγκεκριμένα, θα αναλάβει την κάλυψη δύο κρίσιμων προγραμμάτων: Το πρώτο σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50 συνοδευόμενο από την απόκτηση ατρακτιδίων Sniper. To δεύτερο αφορά στην προκεχωρημένη αεροπορική εκπαίδευση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της ΠΑ. Η Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης νο ακολουθήσει την πρόταση του Ισραήλ για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων στην Καλαμάτα βασίστηκε στα εξής προτερήματα: 

 1. Μέσα από ουτή ενισχύονται οι αμυντικοί δεσμοί με το Ισραήλ, ευθυγραμμίζοντας πρακτικά την εκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροποριας με εκείνες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροποριας. 

2, Η ελληνική Κυβέρνηση ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησε το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας στην κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων παγκόσμιας κλάσης με βάση το αεροσκάφος M-346. 

3. Πρόκειται για μία εγγυημένα οικονομικά αποδοτική πρόταση που έχει εφαρμοστεί από το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας και έναν εταιρικό κολοσσό αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ELBIT) με πολυετή εμπειρία στην προμήθεια, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία ενός στόλου από εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346.
  11D5B398 73B7 4071 9C11 44982D1D1056

Αναλυτικότερα: Μέσα από αυτή ενισχύονται οι αμυντικοί δεσμοί με το Ισραήλ. Η πρόταση του Ισραήλ ενισχύει τη στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Ευθυγραμμίζεται η εκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με εκείνη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας! Είναι κάτι που αν πριν λίγα χρόνια, ούτε σαν “όνειρο” δεν το είχαμε στο μυαλό μας. Επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την εκμετάλλευση που έχει κάνει σε  επενδύσεις το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, με την κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων παγκόσμιου επιπέδου με βάση το αεροσκάφος M-346. Οι Ισραηλινοί απέδειξαν πως πρόκειται για μία εγγυημένα οικονομικά αποδοτική πρόταση που έχει εφαρμοστεί από το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας και μια εταιρεία (ELBIT) με πολυετή εμπειρία στην προμήθεια, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία ενός στόλου από εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346. Η πρόταση της ισραηλινής ELBIT προσφέρει αποδεδειγμένη εκπαιδευτική μεθοδολογία και προγράμματα που έχουν ενισχυθεί με σημαντική επένδυση χρημάτων και χρόνου από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. 

Η εμπειρία της ELBIT, καθώς λειτουργεί τα κέντρα εκπαίδευσης πτήσεων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων των στόλων T-6 με 20 αεροσκάφη (από το 2012) και του στόλου M-346 με 30 αεροσκάφη (από το 2014). Εγγυημένη αποτελεσματικότητα με βάση τα αποτελέσματα από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία  καθώς η ομοιότητα των εκπαιδευτικών στόλων των δύο Πολεμικών Δυνάμεων εγγυάται αποτελεσματικότητα και στα αεροσκάφη που επιχειρούν και από τις δύο Πολεμικές Αεροπορίες: F-16, F-35 (οσονούπω…) και C-130 Βασικά στοιχεία καθιστούν την ισραηλινή πρόταση πιο ελκυστική τόσο ποιοτικά, όσο και οικονομικά: περισσότερες προσομοιώσεις – περισσότερες ώρες και έναν ενσωματωμένο μηχανισμό ανύψωσης/μείωσης ύψους, που επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία λειτουργίας. 

Η πρόταση επίσης περιλαμβάνει 10 αεροσκάφη M-346 και 500 ώρες πτήσης ετησίως. Η ισραηλινή πρόταση έχει προβλέπει τη πρόσληψη του μεγαλύτερου μέρους σχεδόν του ανθρώπινου δυναμικού από την Ελλάδα, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την εξειδικευμένη απασχόληση σε μια ευαίσθητη περιοχή.
  0CEDD9E1 6498 4258 85FB 5B8B428F07DF

Ποια είναι η ELBIT 

 Η ELBIT Systems είναι μια διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο, κυρίως στους τομείς της άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας. Η εταιρεία αναπτύσσει και παρέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο αερομεταφερόμενων, χερσαίων και ναυτικών συστημάτων καθώς και προϊόντα για άμυνα, εγχώρια ασφάλεια και εμπορικές εφαρμογές.

 Τα προγράμματα Εκπαίδευσης πτήσης Επόμενης γενιάς, (Next-Generation) της ELBIT Systems προσφέρουν μια συγχρονη και οικονομική λύση εκπαιδευσης πληρωμάτων πολεμικών αεροσκαφών. Με περισσότερα από 100 αεροσκάφη σε λειτουργία σε παγκόσμιο επίπεδο, τα προγράμματα της ELBIT καταγράφουν πάνω από 3.000 πτήσεις ανά μήνα και συνολικά περισσότερες από 50.000 ετήσιες ώρες πτήσης – που πληρούν και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Οι ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας εκπαίδευσης περιλαμβάνουν δικτυωμένα εκπαιδευτικά αεροσκάφη πλήρους αποστολής (Full Mission), προηγμένες αιθουσες εκπαίδευσης εφοδιασμένες με υπολογιστές και συστήματα προγραμματισμού αποστολής (Mission Planning) και αναφοράς αποστολής (Debriefing), καθώς και τεχνολογίες εικονικής εκπαίδευσης πτήσης (Airborne Virtual Training), παρέχοντας απαράμιλλη βελτιστοποίηση και σημαντική εξοικονόμηση κόστους με λήψη και εκφόρτωση εκπαιδευτικών εργασιών. 

Με πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και υψηλές τεχνολογικές ικανότητες, οι λύσεις εκπαίδευσης Επόμενης Γενιάς (Next-Generation) της Elbit Systems οριζουν νέα πρότυπα ποιότητας, αξίας και αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση πληρωμάτων πολεμικών αεροσκαφων. olympia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.