Ποιες αλυσίδες καταστημάτων άνοιξαν μόνο για επαγγελματίες

featured image

Σε επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων τους προχωρούν η μία μετά την άλλη μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο των προϊόντων τεχνολογίας, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των ηλεκτρικών συσκευών.

Έτσι, μετά τη Leroy Merlin, η οποία από την αρχή του lockdown διατηρούσε ανοιχτό το κατάστημά της στου Ρέντη μόνο για όσους είχαν επαγγελματικό ΑΦΜ, ακολούθησε η αλυσίδα Praktiker, ενώ το περασμένο Σάββατο ο όμιλος Φουρλή λειτούργησε το κατάστημα ΙΚΕΑ επί της λεωφ. Κηφισού σύμφωνα με την kathimerini.gr.Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο όμιλος θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες για το εάν είναι προς το συμφέρον του να λειτουργήσει και άλλα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Επίσης, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα φυσικά της καταστήματα και η αλυσίδα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού «Καυκάς».

Από χθες μπήκαν στο παιχνίδι αυτό και οι αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας. Την αρχή έκανε το «Πλαίσιο» το οποίο άνοιξε 12 καταστήματά του.

Για να μπει κάποιος πρέπει να διαθέτει βεβαίωση αδείας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα «Εργάνη», ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα.


Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα «Κωτσόβολος» με τη διοίκηση να προσανατολίζεται στη λειτουργία όλων των καταστημάτων στην περιφέρεια και κάποιων σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργία περίπου 70 καταστημάτων από τα 94 που διαθέτει.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά, επίσης μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, όλα τα καταστήματα Public στην επαρχία, καθώς και αρκετά σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ακόμη, θα ανοίξουν δύο καταστήματα Media Markt.

Η ΚΥΑ που επιτρέπει τη λειτουργία

Σημειώνεται ότι η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί στις 6/11 επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργίας δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις που έχουν πολλαπλές δραστηριότητες και οι ΚΑΔ δεν έχουν ανασταλεί, π.χ. χονδρεμπόριο.

Στην απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο και με την οποία παρατείνεται το lockdown έως τις 14/12 προβλέπεται το παραπάνω, ενώ έχουν προστεθεί και οι προϋποθέσεις (έγγραφο απόδειξης επαγγελματικής ιδιότητας, αγορές μόνο με τιμολόγιο, απαγόρευση εισόδου μη επαγγελματία αυτοτελώς ή ως συνοδού).

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.