Βρετανία: Στο μικροσκοπιο της αρμόδιας αρχής η δοσολογία του εμβολίου της AstraZeneca

featured image

Όλα τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca θα εξετάσει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, μεταξύ άλλων και το ποια δοσολογία είναι πιο αποτελεσματική.

«Η επισκόπησή μας τα περιλαμβάνει όλα Θα δούμε τα διαθέσιμα στοιχεία» τόνισε η επικεφαλής της αρχής Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) June Raine, μετά τη μελέτη που έδειξε αποτελεσματικότητα 62% στους ασθενείς που έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις και 90% σε όσους έλαβαν πρώτα μισή δόση και μετά ολόκληρη.

«Προφανώς μας ενδιαφέρει πολύ το ο λόγος που οι διαφορετικές δόσεις έχουν διαφορετική αποτελεσματικότητα» τόνισε. «Θα εξετάσουμε κάθε στοιχείο».


Η Raine πρόσθεσε πως σε μία με δύο εβδομάδες αναμένεται η έκθεση και για το εμβόλιο της Moderna, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αμέσως μόλις ληφθούν τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον ο αρχίατρο της Αγγλίας και σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι, έως τα μέσα του 2021 θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε 3-4 εμβόλια προς χρήση. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως με τα εμβόλια θα μπορέσει να συνεχιστεί η ζωή με χαμηλό επίπεδο κινδύνου από τον κορονοϊό, αλλά αυτός δεν θα εκλείψει. 

Υπενθυμίζεται πως χθες άρχισαν στη Βρετανία εμβολιασμοί με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.