Κορωνοϊός: Το μέρος όπου είναι 10 φορές πιο πιθανό να κολλήσεις

featured image

Ο κορωνοϊός έχει γίνει ο μεγάλος υγειονομικός εφιάλτης της δεκαετίας μας. Μπορεί και της εποχής μας. Που είναι όμως μεγαλύτερος ο κίνδυνος για να διαδοθεί ο κορωνοϊός; Όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι και οι μεγαλύτεροι οργανισμοί υγείας στον κόσμο, όπως το CDC, ο κορωνοϊός μεταδίδεται ευκολότερα σε κλειστούς χώρους, χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα. Όπως τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, το 74% όλων των κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη αποδείχτηκε ότι προέκυψε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις ή/και σε φιλικές επισκέψεις σε σπίτια.

Πέρα από τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι κολλούν την COVID-19 αποδείχτηκε ότι είναι:


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Εξαγριωμένοι οι Ρομά με γνωστό δικηγόρο – ” Η γύφτισσα… “

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Επταήμερη και 12ωρη εργασία ζητά ο mr. Jumbo, μετά το lockdown

περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης (7,8%) πανεπιστημιουπόλεις (2,02%) Το συμπέρασμα από τα παραπάνω δεδομένα είναι ότι στις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι 10 φορές πιο πιθανό να μεταδοθεί ο κορονοϊός σε σχέση με την δεύτερη εστία μετάδοσης στην λίστα, τα μέρη υγειονομικής περίθαλψης (74% έναντι 7,8%).


Γιατί ο κορωνοϊός μεταδίδεται τόσο πιο εύκολα σε σπιτικές συγκεντρώσεις

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι εσωτερικές συγκεντρώσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες:

Πρώτα απ’ όλα, η παρέα με φίλους και συγγενείς παρέχει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι σε σπιτικές συγκεντρώσεις είναι πολύ πιο πιθανό να αμελήσουν να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι στο σπίτι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις. Επιπλέον, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πιο εύκολα σε περιορισμένους χώρους όπου οι άνθρωποι τείνουν να παραμένουν στο ίδιο δωμάτιο/χώρο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό, σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του αέρα (ειδικά τον χειμώνα όταν τα παράθυρα είναι κλειστά) μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές μολύνσεις COVID-19. Περιττό, λοιπόν, να πούμε ότι οι σπιτικές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα -εάν είναι αναπόφευκτες- πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Νοσοκόμα λιποθύμησε αμέσως μετά αφότου έκανε το εμβόλιο (Video)

Πηγή: healthview.gr

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.