Δραματικές εκκλήσεις ειδικών για σκληρότερα μέτρα: «Να μην έχουν κι άλλες πόλεις την εικόνα της Θεσσαλονίκης» (video)

featured image

Μπέργκαμο, σκληρότερα μέτρα, ενίσχυση νοσοκομείων… Οι ειδικοί σε κατακόρυφη δραματοποίηση, κάνουν έκκληση γα μεγαλύτερη και δυναμικότερη αντίδραση


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Χαμός στα στρατόπεδα: Χιλιάδες οι νεοσύλλεκτοι που θέλουν να γλιτώσουν τη 12μηνη θητεία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τους άφησε κάγκελο η Σκορδά – Δείτε τι κουφό ρώτησε τον Πανταζή

Σε κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, με τη Θεσσαλονίκη (σκέψεις ακόμα και για ΜΕΘ στο Βελλίδειο) να είναι εκτός ελέγχου, ή σχεδόν εκτός ελέγχου (για τους πιο αισιόδοξους). Οι εκκλήσεις των επιστημόνων για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, αλλά και η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων είναι συνεχείς πλέον.

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τόνισε χαρακτηριστικά «κανείς να μην κυκλοφορεί έξω», αναφορικά με τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα. «Το λοκντάουν να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη έκταση», συνέστησε.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε την  κατάσταση: «Είμαστε στα όρια στη Θεσσαλονίκη, για αυτό και υπάρχει κινητικότητα στο Βόρεια Ελλάδα για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γώγο, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες».

Όπως επεσήμανε ο κ Γώγος υπάρχει πρόβλημα και στη Λάρισα όπου ανεβαίνουν τα κρούσματα.

Δείτε ακόμα: Δερμιτζάκης: Η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από το να γίνει Ιταλία


Βασιλακόπουλος: Η μάχη κατά του ιού πρέπει να δοθεί πριν τις ΜΕΘ

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος επισημαίνει πως η μάχη κατά του κορωνοϊού πρέπει να δοθεί πριν τις ΜΕΘ, καθώς η θνησιμότητα εκεί αγγίζει το 40%. Επίσης, ελπίζει πως η Αθήνα δεν θα φτάσει στα επίπεδα της Θεσσαλονίκης και τονίζει πως εάν δεν προσέξουμε θα πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι.

O Α. Εξαδάκτυλος (Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου) για τη Θεσσαλονίκη: «Να μη δουν άλλες πόλεις την εικόνα των τελευταίων ημερών»

Α. Λινού: Είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, τόνισε πως «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου, κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα χτυπήσει η πανδημία».

Επανέλαβε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων, όχι απαραίτητα πιο αυστηρών, αλλά εφαρμόσιμων και αποδεκτών από τους πολίτες: «Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο. Δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα. Πραγματική καραντίνα θα ήταν να μένουν όλοι στο σπίτι τους και να προμηθεύονται μόνο φάρμακα, νερό και φαγητό και να μην πηγαίνουν πουθενά ή να συναντούν κανένα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας. Τα στοιχεία των επόμενων ημερών θα δείξουν την ανάγκη για λήψη ανάλογων μέτρων».

Και συνέχισε με κριτική για την κυβερνητική αντιμετώπιση: «Η Πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου. Υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες καμπάνιες ενημέρωσης, καθώς και σχετικές μελέτες που θα έπειθαν τους πολίτες. Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία».

Ο Α. Βατόπουλος (Καθηγητής Μικροβιολογίας) για τις μεταλλάξεις του ιού

Η Μ. Παγώνη (Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών) για την κατάσταση στα νοσοκομεία και την ανάγκη αυστηροποίησης των μετρων

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.