Λινού: «Δεν υπάρχουν μελέτες ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο» (vid)

featured image

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, υποστήριξε πως θα κοινωνούσε.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία προτάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως ο επιστήμονας που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε σημαντικές αναφορές.

Η κ. Λινού σε σχετική ερώτηση που της υποβλήθηκε είπε, πως η κυβέρνηση για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος, πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο διεύρυνσης του αριθμού των τεστ, αύξηση της τηλεργασίας και επιδημιολογικές μελέτες, επαναλαμβανόμενες σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Big brother»: Το σχόλιο του Τσαλίκη για τις πί@ες και η απάντηση της Ορφανίδου: «Εύχομαι η κόρη σου…»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Εμφανίστηκαν στην Ελλάδα – Αυτοκινούμενοι οίκοι ανοχής και στην Αθήνα

Παράλληλα τόνισε πως με έγκαιρη λήψη περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά.


Όσον αφορά τη Θεία Κοινωνία και τον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος από αυτήν, η κ. Λινού είπε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορονοϊού, μεταδίδεται η νόσος, ενώ σε ερώτηση αν θα κοινωνούσε, υποστήριξε: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα».

«Υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα προς τον συγκεκριμένο κορονοϊό, πολύ περισσότερο απ’ ότι οι ενήλικες» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι με λήψη έγκαιρα μέτρων, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, διασπορά της ώρας έναρξης και λήξης των μαθημάτων, θα μπορούσαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε: «Μπορεί να δούμε σύντομα βελτίωση από πλευράς θανάτων και διασωληνώσεων». Ακολούθως τόνισε ότι: «Το ξέραμε από τις αρχές Οκτωβρίου, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική. Θα έπρεπε τα μέτρα να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπως η καθολική χρήση μάσκας. Το έλεγα από το καλοκαίρι για την καθολική χρήση μάσκας. Αν συνοδευόταν και με αύξηση των τεστ, ίσως να μην είχαμε τόσο δραματική αύξηση κρουσμάτων».

Η κ. Λινού δίνει ιδιαίτερη σημασία για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στις επιδημιολογικές μελέτες σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού, που επισημαίνει ότι «θα μας κατευθύνουν για το προς τα που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Για ενδεχόμενη παράταση του lockdown, τόνισε πως «αν δεν έχουμε μεγάλη εκθετική μείωση των κρουσμάτων, που δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα αναγκαστούμε να πάμε σε παράταση τον Δεκέμβριο».

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.