Τραμπ: Είμαι νικητής - Θα προσφύγω στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση

featured image

Πιστός σε όσους ανέμεναν να δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα με άκρως διχαστικό λόγο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μίνι διάγγελμά του τα ξημερώματα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

Προσφυγή στα δικαστήρια για να σταματήσει η καταμέτρηση (!)

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θέλει να σταματήσει η διαδικασία και να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Θέλαμε να σταματήσουμε την διαδικασία. Θα νικήσουμε. Όσο με αφορά έχουν ήδη νικήσει» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι έχει νικήσει και στη Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν.


Μπάιντεν: Είμαστε σε τροχιά νίκης

Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ομιλία του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε προς τους οπαδούς του ότι «είμαστε στο δρόμο για τη νίκη», αλλά και προαναγγέλλοντας ότι θα χρειαστούν ημέρες για τα τελικά αποτελέσματα.

Η (προφανής) σκοπιμότητα πίσω από την παρέμβαση Τραμπ

Ο Τραμπ έκανε αυτό που προεξοφλούσαν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές. Χωρίς να υπάρχει ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, αυτοανακηρύχθηκε νικητής, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για νοθεία της επιστολικής ψήφου, μιας μεθόδου που χρησιμοποιούν κυρίως οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Η σκοπιμότητα της κίνησης είναι σαφής, απονομιμοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε αν είναι σε βάρος του να μην το αναγνωρίζει (με απρόβλεπτες συνέπειες), ενώ για την προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο έχει κάνει ήδη τα «κουμάντα» του, διορίζοντας 3 υπερσυντηρητικούς δικαστές κατά τη διάρκεια της θητείας του.



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.