Γρηγόρης Πετράκος: Απαντά για τα δημοσιεύματα για εισαγγελική παρέμβαση για το βίντεο που είχε δημοσιεύσει

featured image

Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εισαγγελική παρέμβαση για δημοσιεύματα και βίντεο στο διαδίκτυο με «fake news» σχετικά με την πανδημία του κορoνοϊού, ο Γρηγόρης Πετράκος του οποίου το όνομα περιλαμβάνεται σε αυτά, μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε». Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αλλά και στο βίντεο που είχε ανεβάσει ο ίδιος πριν λίγο καιρό.

«Κι εγώ από το δημοσίευμα έμαθα για την εισαγγελική παρέμβαση, δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, ούτε έχω πληροφορηθεί. Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι, απλά είναι ένα δημοσίευμα από αυτά που έχω διαβάσει τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο, κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας τάχα μου θα κινηθεί ενάντια σε όσους λένε αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δε συμβαίνουν. Και δεν θα συμβούν και τώρα, είμαι σίγουρος. Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό δεν το έχω κάνει γιατί πάντα σέβομαι τους νόμους και αυτό έχω πει και σε συνεντεύξεις μου».


«Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν από εμένα, όπως το ότι δεν φοράω μάσκα, που το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση, ότι δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω από το σπίτι μου. Εγώ ουδέποτε προέτρεψα σε ανυπακοή κανέναν. Ποτέ δεν έγραψα σε ποστ μου να μη φοράει μάσκα, να μην παίρνει μέτρα… Το μόνο που έκανα ήταν να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία, δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου. Όλο αυτό που γράφεται δεν αφορά σε εμένα. Ποτέ δεν ήθελα να πείσω κάποιο για τα επιχειρήματά μου, απλά τα εκθέτω. Τώρα αν κάποια από τα συμπεράσματα μου δεν είναι σωστά, δε διεκδικώ το αλάθητο, ποτέ δεν είπα σε κάποιον να με ακολουθήσει…»

Σχετικά με την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ που δεν προβλήθηκε, και ήταν καλεσμένος, είπε: «Με κάποιους ανθρώπους από τον Alpha που επικοινώνησα ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι θα κοπεί η εκπομπή, έπεσαν κι εκείνοι από τα σύννεφα. Ούτε κανένας με πήρε επίσημα να μου πει το λόγο. Ο λόγος είναι προφανής».

Για να συμπληρώσει: «Αυτό γίνεται εσκεμμένα για να εκφοβιστούν οι άνθρωποι που εκφράζουν ελεύθερα κάποιες αντίθετες απόψεις. Πρέπει να ακούγονται όλες οι γνώμες και μάλιστα τεκμηριωμένα. Εγώ κάνω αυτό που θεωρώ χρέος μου και από εκεί και πέρα έχω τη συνείδησή μου καθαρή».

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.