Νέα υποχώρηση για την τουρκική λίρα μετά τα χθεσινά... γκάζια

featured image

Μπορεί η τουρκική λίρα να έκανε χθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο ράλι εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, με την ισοτιμία της να αυξάνεται σχεδόν 6%, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα επανήλθε στην πρόσφατη πραγματικότητα. Οι διεθνείς παράγοντες έφεραν την εξέλιξη αυτή.

Με αιχμή τη λίρα Τουρκίας, απώλειες καταγράφουν σήμερα τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μετά από ένα ισχυρό ράλι που ακολούθησε την είδηση για τη μεγάλη πρόοδο όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αν και παρέμεναν οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.


Η λίρα υποχωρούσε 2,3% μετά τη χθεσινή ενίσχυσή της περισσότερο από 5%, καθώς ωφελήθηκε και από τις προσδοκίες για μία αύξηση των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα μετά τις αντικαταστήσεις των κορυφαίων οικονομικών αξιωματούχων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, το νόμισμα της γειτονικής χώρας σημείωσε χθες την καλύτερη επίδοση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2018, αν και κινείτο επικίνδυνα κοντά στο ιστορικά χαμηλό επίπεδό της. Αυτό το ισχυρό «συν» σημειώθηκε μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.