Ρινοπλαστική-πλαστική μύτης

featured image

Η μύτη καταλαμβάνει τον μέσο του προσώπου και κάθε δυσμορφία είναι εμφανής στο μάτι. Η ρινοπλαστική ή πλαστική μύτης έρχεται να διορθώσει αυτές τις δυσμορφίες και να δώσει στην μύτη μια πιο αρμονική εικόνα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.Οι δυσμορφίες αυτές μπορεί να είναι μύτη με καμπούρα,χοντρή μύτη,στραβή μύτη,γαμψή μύτη,μύτη με χοντρό ακρορίνιο,ρινοπλαστική για δεύτερη φορά.

Η ρινοπλαστική πολλές φορές συνοδεύεται από στραβό διάφραγμα που λέγεται σκολίωση ρινικού διαφράγματος και αντιμετωπίζεται στον ίδιο χρόνο με την πλαστική στη μύτη.

 Η  επέμβαση της ρινοπλαστικής και η ανάρρωση μετά την πλαστική στη μύτη

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι μοντέρνοι πλαστικοί χειρουργοί είναι η ανοιχτή μέθοδος. Η ανοιχτή μέθοδος υπερτερεί της παλαιότερης κλειστής μεθόδου της ρινοπλαστικής στο ότι η μύτη ανοίγεται μέσω μιας αόρατης τομής και δίνει την δυνατότητα να κάνουμε τις διορθώσεις με μεγάλη ακρίβεια. Η μεγάλη ακρίβεια αφορά την άκρη της μύτης (ακρορίνιο) αλλά και την ράχη της μύτης που είναι ο χόνδρος και ο οστικός σκελετός. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Οι χειρουργημένοι όταν τελειώσει η επέμβαση της πλαστικής της μύτης θα έχουν ταμπόν σε κάθε ρουθούνι (πλαστική στο διάφραγμα) και ένα εξωτερικό νάρθηκα. Τα ταμπόν στην μύτη αφαιρούνται 24-48 ώρες μετά την επέμβαση και ο πλαστικός νάρθηκας μετά από μια εβδομάδα.

Το πρώτο τριήμερο μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί πρήξιμο ή και μελανιές στα μάτια που είναι λογικό και μετά έως την εβδόμη ημέρα το κύριο πρήξιμο υποχωρεί. Το τελικό αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής (kapositas.gr) φαίνεται μετά από 6 μήνες.


Περίπτωση από το photo gallery του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Μπορείτε να δείτε πολλές περιπτώσεις ρινοπλαστικής και πλαστικής μύτης στο κεντρικό website του Νώντα Καποσίτα

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD

Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
kapositas.gr

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.