Αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

featured image

Ασφαλές και αποτελεσματικό φαίνεται ότι είναι το εμβόλιο AZD1222 (ή ChAdOx1 nCoV-19) που ανέπτυξε κατά του κορονοϊού η εταιρεία AstraZeneca μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το εμβόλιο φαίνεται ότι παρέχει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα με το εμβόλιο, όσοι είναι άνω των 70 ετών, που κινδυνεύουν περισσότερο αν νοσήσουν με COVID-19, αποκτούν ισχυρή ανοσία στην πανδημία.


«Τα ισχυρά αντισώματα και η ανταπόκριση των Τ-κυττάρων που παρατηρήθηκαν σε ηλικιωμένους στη μελέτη μας είναι ενθαρρυντικές. Οι πληθυσμοί που διατρέχουν μεγαλύτερο από την COVID-19 περιλαμβάνουν άτομα με υπάρχονται προβλήματα υγείας και ηλικιωμένους ενήλικες. Ελπίζουμε ότι αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιό μας θα βοηθήσει στην προστασία ορισμένων από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινωνία, αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να είμαστε σίγουροι» δήλωσε ο Maheshi Ramasamy, σύμβουλος και συν-επικεφαλής ερευνητής στο Oxford Vaccine Group.

Οι δοκιμές του εμβολίου στη Φάση ΙΙΙ είναι σε εξέλιξη για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο όντως προστατεύει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

Οι δοκιμές της τρίτης φάσης έγιναν σε 560 υγιείς εθελοντές, εκ των οποίων οι 160 ήταν ηλικίας 18-55, 160 ήταν ηλικίας 56-69 ετών και 240 ηλικίας άνω των 70 ετών. Οι εθελοντές πήραν δύο δόσεις του εμβολίου χωρίς να εμφανίσουν σημαντικές παρενέργειες.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.