«Κράσαρε» μέσα σε... 2 ώρες η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως - Εκτός λειτουργίας το δίκτυο, δεν γίνονται μαθήματα (Photos)

featured image

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήδη από την πρώτη καραντίνα όπου είχαν διεξαχθεί τα πρώτα τηλεμαθήματα, αλλά όχι με καθολικό τρόπο,  είχε ανακοινώσει πως μετά από έλεγχο και αξιολόγηση διαφορετικών προτάσεων, επέλεξε την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Cisco Webex Meetings ως την επίσημη πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Σήμερα πρώτη και πολυδιαφημισμένη ημέρα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση και τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά.

Η εν λόγω πλατφόρμα σύμφωνα με πληροφορίες του pontiki.gr, δεν φαίνεται να αντέχει τους χιλιάδες χρήστες – υπολογίζονταν σε 700.000 συνδέσεις για τηλεκπαίδευση- και από τις 10πμ της Δευτέρας έχει κρασάρει. Οι … φωνές του καθηγητών/τριών αν… ακουνε οι μαθητές τους έπεφταν στο κενό και εδώ και αρκετή ώρα οι οθόνες των υπολογιστών, τα τάμπλετ ή ακόμα και τα κινητά που κάποιοι χρησιμοποιούν για να συνδεθούν, έχουν… σιγήσει!


«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», είχε αναφέρει σε σχετική της δήλωση η υπουργός Κεραμέως. Αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη, το σύστημα με τις εκατοντάδες χιλιάδες ταυτόχρονες συνδέσεις δεν άντεξε και το κυβερνητικό αφήγημα της… σύγχρονης εκπαίδευσης αγνοείται για την ώρα…

Σύμφωνα πάντως με αρμόδιες πηγές, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, πρόκειται για τους σέρβερ του δικτύου της Cisco Systems που έχει πέσει σε όλη την Ευρώπη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα webex έχει πέσει και στο τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι φοιτητές. Από το πρωί γίνονται έλεγχοι του υπουργείου Παιδείας για το πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Τουλάχιστον όσοι μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν λόγω του προβλήματος δεν θα πάρουν απουσία. Κάτι είναι κι αυτό…

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.