Το βίντεο που γεννά ελπίδες: Χιλιάδες εμβόλια για τον κορονοϊό βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής της Pfizer

featured image

Ένα χαρμόσυνο βίντεο καταφτάνει στους δέκτες μας, υποσχόμενο πως ο καιρός της πανδημίας και του φόβου ίσως φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Ο κολοσσός Pfizer παρασκευάζει ήδη «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις» του εμβολίου στο εργοστάσιό του στο Βέλγιο, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail».

Οι παρτίδες στοιβάζονται κατά χιλιάδες και περιμένουν να διανεμηθούν στα μήκη και τα πλάτη της Γης, αν αποδειχθούν επιτυχημένες οι κλινικές δοκιμές και πάρουν το πράσινο φως από τους διεθνείς υγειονομικούς φορείς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Η Pfizer εκτιμά πως θα έχει έτοιμες 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2020, με τα 40 εκατ. από αυτές να προορίζονται για τη Βρετανία. Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ισχυρίζεται ωστόσο πως μέσα στο 2021 θα μπορεί να ετοιμάσει 1,3 δισ. δόσεις.


Πρόκειται για εμβόλιο για την Covid-19 δύο δόσεων.

Σε συνέντευξή του στην «Daily Mail», ο επικεφαλής της Pfizer για τη βρετανική αγορά, Ben Osborn, δήλωσε: «Ήταν υπέροχο να βλέπεις το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου να βλέπεις πως όλη αυτή η δουλειά κατέληξε πράγματι σε ένα προϊόν».

Η Pfizer, συνεργαζόμενη με τη γερμανική BioNTech, ελέγχει το σκεύασμα σε μια κλινική δοκιμή 44.000 ανθρώπων. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως θα ζητήσει την εσπευσμένη έγκριση από τις αμερικανικές αρχές για το εμβόλιο μέσα στον Νοέμβριο.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.