Μητσοτάκης για Microsoft: Η χώρα μας αναβαθμίζεται ως επενδυτικός προορισμός - Καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του Cloud

featured image

Σημαντική καινοτόμα επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επένδυση που ανακοίνωσε η Microsoft, με τη δημιουργία μεγάλου Κέντρου Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing).

«Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόβμος του Cloud, της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για κίνηση που «ταξιδεύει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα».


Η ίδρυση υπερσύγχρονου data center σε οποιαδήποτε χώρα από έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως η Microsoft την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό, συνέχισε, ενώ για την Ελλάδα συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία: Οι αναλυτές θα μιλήσουν για συνολικό οικονομικό όφελος σε βάθος χρόνου, όμως το κέρδος αυτό πολλαπλασιάζεται αν προστεθεί ο εκσυγχρονισμός και η αντααγωνιστικότητα που θα φέρει σε άλλες επιχειρήσεις, και μεσαίες και μικρές.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα ώστε η χώρα να κάνει τολμηρό άλμα στο μέλλον, και να είναι όλοι οι Έλληνες με τους νικητές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως σε άλλες εποχές, η κατασκευή τριών γιγάντιων σταθμών ψηφιακής αποθήκευσης θα έμοιαζαν με φανταστικό σενάριο, όμως γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.