Η Microsoft επενδύει 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

featured image

Μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου φωτισμού της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός επιλέγει και σήμερα τον ιερό αυτό χώρο για να δώσει – αυτή τη φορά – νέα ώθηση στο επενδυτικό κλίμα της χώρας.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Έτσι στις 11.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, ανακοινώνοντας μια μεγάλη επένδυση του τεχνολογικού αυτού κολοσσού στην Ελλάδα.

Το project της επένδυσης, αναμένεται να αγγίξει το ένα δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, ενώ αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Πρόκειται για ένα deal το οποίο επεξεργάζονται τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης εδώ και αρκετό καιρό, με κεντρικό συντονισμό από το γραφείο του πρωθυπουργού, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, δεδομένου ότι όλες οι πλευρές έχουν υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας.


Υπενθυμίζουμε ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Brad Smith είχαν συναντηθεί τον Ιανουάριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ο ισχυρός άνδρας της Microsoft είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και το Μέγαρο Μαξίμου.

Προλείανε το έδαφος ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δεν είναι τυχαίο, ότι η εν λόγω επένδυση της Microsoft για υπηρεσίες cloud ανακοινώνεται λίγο μετά από την ψήφιση του νόμου για τoν Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης που μεταξύ άλλων καθορίζει πως το Δημόσιο θα στραφεί αποκλειστικά σε υπηρεσίες Cloud, υποχρεωτικά από το 2022 και μετά.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη λειτουργία τριών ξεχωριστών υπολογιστικών νεφών και συγκεκριμένα το Κυβερνητικό Νέος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud), το Κυβερνητικό Νέφος Τομέα Έρευνας και Εκπαίδευσης (RE-Cloud) και το Κυβερνητικό Νέος Τομέα Υγείας (H-Cloud).

Ως Κυβερνητικό Νέφος Δημόσιου Τομέα (G-Cloud) νοείται το σύνολο των ψηφιακών υποδομών που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης είτε αφορούν ψηφιακές υποδομές εντός της, είτε αφορούν το ιδιωτικό νέφος της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. είτε αφορούν δημόσιο υπολογιστικό νέφος που διαχειρίζεται.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.