ΕΕ, όπως λέμε Τιτανικός… Με παγόβουνο την Τουρκία

featured image

Το υπερφιάσκο της Συνόδου Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στο ότι η Τουρκία κάνει… μονομερείς  ενέργειες, αλλά ως εκεί, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Ένωση υφίσταται μόνο στη θεωρία και δεν μπορεί να προσφέρει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη σε δύο μέλη της που βλέπουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα να παραβιάζονται συνεχώς.

Η λέξη «ναυάγιο» για να περιγράψει κανείς αυτό που έγινε (πάλι) στις Βρυξέλλες ταιριάζει γάντι, ενώ μια αποστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου, αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση.

«Η Ευρώπη δεν παίρνει, όπως ξέρετε καλά, αποφάσεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι σαν ένα υπερωκεάνιο το οποίο αργεί να στρίψει, όταν στρίβει όμως παίρνει μία πορεία η οποία είναι θα έλεγα πολύ σταθερή στην νέα κατεύθυνση την οποία έχει επιλέξει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας με σαφήνεια τον… Τιτανικό ο οποίος έχει επιλέξει να στρίψει προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – “The Bachelor“ – Επαγγελματίας παίκτρια ριάλιτι η Αντελίνα. Πόσο παραμύθι ακόμη;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – “Big Brother” – Η τιμωρία της Ορφανίδου και ο παίκτης του πήρε το βέτο Και όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη του υπερωκεάνιου…

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας δεν υπήρχε καν ούτε ως αναφορά στην ατζέντα της  Συνόδου Κορυφής. Και όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ούτε που θα έμπαινε στη συζήτηση αν δεν το έθεταν Ελλάδα και Κύπρος. Αλλά και πάλι, αποτέλεσμα δεν είχαμε.

Καμία απόφαση δεν ελήφθη, καμία προειδοποίηση δεν εστάλη. Η ευρωπαϊκή καραμέλα (ομόφωνα κιόλας) είναι το… ΘΑ δούμε τον Δεκέμβριο, ΑΝ θα ληφθεί κάποια απόφαση! Μέχρι τότε ο κύριος Ερντογάν μπορεί να συνεχίσει με την ησυχία του να κάνει ό,τι θέλει, αφού ποιος θα βρεθεί να τον τιμωρήσει;

Tο απέδειξε άλλωστε με την ενεργοποίηση των S-400 την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και με την τριπλή NAVTEX μετά το τέλος του, για ασκήσεις του τουρκικού στόλου με πραγματικά πυρά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Σταγόνα τη σταγόνα σχηματίζεται η λίμνη», λέει μια τουρκική παροιμία και δυστυχώς αυτή η «λίμνη» που σχηματίζει ανενόχλητη σιγά-σιγά η Τουρκία ετοιμάζεται να «πνίξει» Ελλάδα και Κύπρο.

Και το κακό είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς που να ξέρει κολύμπι…

[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.