«Δεν ήταν αυτός, εγώ ήμουν» – Το τηλεφώνημα του δολοφόνου στη Νικολούλη

featured image

Έμεινε 39 μήνες στη φυλακή… Δύο φορές ισόβια συν… πέντε χρόνια ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον «ψυχρό εκτελεστή», όπως είχε επονομαστεί εκείνες τις ημέρες από τους κατηγόρους του και μερίδα του Τύπου. Ο Γιάννης Μυλωνάς είχε συλληφθεί και δικαστεί για τη δολοφονία του προϊσταμένου του OTE Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Σκολαρίκου, στις 5 Φεβρουαρίου του 2001.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Big Brother: Aκουμπάνε επίμαχα σημεία συμπαικτών τους (video)

Εκείνο το πρωινό ο άτυχος άνδρας κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο από το σπίτι του στο Παγκράτι προς στη δουλειά του. Όπως έκανε κάθε ημέρα, σταμάτησε σε πολυσύχναστο δρόμο στο Παλαιό Φάληρο, μπροστά από ένα περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα, αφήνοντας τα κλειδιά στη μηχανή του οχήματος.


Τότε, ένας άγνωστος άνδρας μπήκε στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να βάλει μπρος. Ο Σκουλαρίκος τον αντιλήφθηκε και επιχείρησε να τον σταματήσει, όμως ο κακοποιός οπλοφορούσε και αποδείχτηκε στυγνός δολοφόνος, πυροβολώντας τον τέσσερις φορές. O διευθυντής του ΟΤΕ διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε δύο ημέρες αργότερα. Το έγκλημα παρέμεινε για ένα χρόνο ανεξιχνίαστο. Ακόμη και το κίνητρο του δράστη ήταν θολό, αφού μετά τους πυροβολισμούς τράπηκε σε φυγή χωρίς να κλέψει τελικά τίποτα. Το Φεβρουάριο του 2002 κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής αφίχθη στη Μυτιλήνη και συνέλαβε στον τόπο καταγωγής του τον 35χρονο Γιάννη Μυλωνά, που διέμενε τότε εκεί με τους γονείς του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Ο Αριστομένης Γιαννόπουλος έδιωξε από το σπίτι σαν «βρεγμένη γάτα» την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου(video)

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, το μητρώο του ανέφερε «τοξικομανής» και «καταδικασθείς για κάποιες μικροκλοπές». Κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, ο Μυλωνάς μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα σε Αθήνα και Λέσβο και οι Αρχές οδηγήθηκαν σε αυτόν μέσω ενός σκίτσου που καταρτίστηκε στα εργαστήρια της Ασφάλειας και της μαρτυρίας ενός αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας, που κατέθεσε με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για τον δράστη. Επίσης, ταίριαζαν και οι περιγραφές άλλων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης ήταν αριστερόχειρας και ότι το δάχτυλό του ήταν δεμένο με επίδεσμο. Πράγματι, τότε, ο βασικός ύποπτος είχε πρόβλημα στο χέρι από τροχαίο ατύχημα.

Πληροφορίες απο menshouse

[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.