Κορονοϊός ΤΩΡΑ – Έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Εφιαλτικοί οι δυο επόμενοι μήνες

featured image

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η μείωση του ωραρίου στην εστίαση από τις 9 έως τις 10 το βράδυ με αντίστοιχη πρόβλεψη για απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ συζητείται και η απαγόρευση μετακίνηση εκτός νομού ειδικά εάν πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται σε «κόκκινο» επίπεδο. Η απαγόρευση θα γίνει είτε συνολικά, είτε θα επανέλθει η χρήση των sms για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν για συγκεκριμένο λόγο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε πως “τα νούμερα είναι μεγάλα, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο”. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως “στόχος είναι τα μέτρα να είναι λογικά σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεσματικά για την δημόσια υγεία.”


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – “Big Brother” – Η Ραΐσα δεν ελέγχει τις ορμές της. Πήρε “μάτι” τον Γρηγόρη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Τελικά ο έρωτας είναι.. τυφλός!

Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει εισήγηση να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4, (αυξημένου κινδύνου), τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την επιτροπή και θα εξεταστούν ξανά την Πέμπτη τα δεδομένα. Για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Γώγος απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο.


Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αναφέρθηκε στους τρόπους που μπορεί να μπει φρένο στην περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων η κ. Λίνου πρότεινε το άμεσο κλείσιμο των κλειστών χώρων στην εστίαση και την κατάληψη περισσότερων χώρων στα πεζοδρόμια, όπου θα μπορούν να τοποθετηθούν θερμάστρες αλλά και κουβέρτες. Ακόμη έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας κάψουλας εντός των σπιτιών που θα χρησιμοποιείται από δύο οικογένειες και στην ανάγκη τηλεργασίας στο 90% των εργαζομένων.

«Είμαστε έξω σχεδόν από οποιοδήποτε σενάριο. Ο βαθμός αναπαραγωγής, δηλαδή το πόσα άτομα κολλάει κάποιος, ο οποίος είναι φορέας, είναι πάνω από 3.0, που σημαίνει ότι ένα άτομο αυτή τη στιγμή κολλάει τρεις. Αυτός ο αριθμός αρχίζει να γίνεται υπερβολικά μεγάλος» υπογράμμισε για τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στο Radio North 98 ο Δημοσθένης Σαρρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.«Πηγαίνουμε πολύ γρήγορα στην κατάσταση lock down, το οποίο θα πρέπει να είναι κάποιας συγκεκριμένης διάρκειας. Είναι κάτι που αρχίζουμε να μελετάμε αυτή τη στιγμή» γνωστοποίησε ο καθηγητής. Όπως εξήγησε «Η καμπύλη των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ πιο κάθετη προς τα πάνω, από αυτό που προβλέπαμε ως τον Νοέμβριο». [/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.