Κορονοϊός: «Εμβόλιο πριν την άνοιξη που να καλύπτει επαρκές ποσοστό του πληθυσμού αποκλείεται να έχουμε»

featured image

Πονοκέφαλο προκαλεί σε κυβέρνηση και ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων και πώς αυτός θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα, με την πτώση της θερμοκρασίας. «Όταν θα πέσει η θερμοκρασία θα αυξηθεί λίγο η μεταδοτικότητα του ιού. Ο ιός μας απογοήτευσε. Δεν εξαφανίστηκε το καλοκαίρι, αλλά είναι πιθανόν να μειώθηκε η μεταδοτικότητά του το καλοκαίρι και γι’ αυτό, παρότι χαλαρώσαμε δεν το πληρώσαμε τραγικά το καλοκαίρι. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον κορονοϊό εξαρτάται από την κουλτούρα που θα αναπτύξουμε».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στην ΕΡΤ και υπογράμμισε πως «εμβόλιο πριν την άνοιξη που να καλύπτει επαρκές ποσοστό του πληθυσμού, για να είναι αποτελεσματικό αποκλείεται να έχουμε».


Όπως εξήγησε «ακόμη και εάν έχουμε κάποιο εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου, που να έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό, μέχρι να παραχτεί σε τέτοιες ποσότητες, ώστε να καλυφθεί το 50% του πληθυσμού- που είναι περίπου το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί για να σταματήσει η επιδημία με βάση τη μεταδοτικότητα του ιού- αποκλείεται έως το τέλος Δεκεμβρίου να έχουμε αυτή την κάλυψη».

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας ανέφερε «εάν εφαρμόζαμε σωστά τη μάσκα – να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα – δεν θα χρειαζόταν να γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους». Παράλληλα, εάν φοράμε μάσκα, τόσο εμείς όσο και ο συνομιλητής μας, «το ιικό φορτίο θα είναι μικρότερο γιατί θα έχει να περάσει μέσα από δύο μάσκες, οπότε μάλλον θα νοσήσω ελαφρύτερα ή και ασυμπτωματικά».

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη να κατανοήσουν οι πολίτες την λογική κάθε μέτρου αποφυγής της διασποράς «δεν έχει νόημα να κλείνουν τα καταστήματα στις 12 τα μεσάνυχτα και 12 παρά πέντε να αγοράζουμε ποτά και να συνωστιζόμαστε κάνοντας πάρτι στις πλατείες».

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.