ΕΛΕΤΑΕΝ: Να μην αλλάξει η νομοθεσία για το ειδικό τέλος υπέρ ΟΤΑ

featured image

Να αποσυρθεί η διάταξη που επιτρέπει την αξιοποίηση του ειδικού τέλους υπέρ ΟΤΑ που αποδίδουν τα αιολικά πάρκα, για δαπάνες που δεν αφορούν άμεσα τις τοπικές κοινότητες, όπως προβλέπεται έως τώρα, ζητά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

Το τέλος ύψους 3% επί του κύκλου εργασιών των αιολικών πάρκων ως τώρα κατανέμεται ως εξής: 1,7% στους ΟΤΑ εντός των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί, 1% στους οικιακούς καταναλωτές των τοπικών κοινοτήτων που φιλοξενούν τους σταθμούς και 0,3% στο Πράσινο Ταμείο. Οι Δήμοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεούνται να διαθέτουν το 1,7% για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης κατά προτεραιότητα στις τοπικές κοινότητες όπου βρίσκονται οι σταθμοί.


Με το άρθρο 47 του σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας κλπ. που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να χρησιμοποιούν το τέλος για τρέχουσες ανάγκες τους.

«Έτσι, τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί και θα συνεχίσουν να παρακρατούνται από τα αιολικά πάρκα μπορεί να χρησιμοποιούνται για σκοπούς που δεν αφορούν άμεσα τις τοπικές κοινότητες», αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ και ζητά την απόσυρση της εν λόγω διάταξης, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.