Φιάσκο με τις μάσκες, ζητούνται παραιτήσεις (Video)

featured image

Μείζονα πολιτική διάσταση λαμβάνει για την κυβέρνηση το απόλυτο φιάσκο με τις τεράστίων διαστάσεων μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές κατά την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, αλλά και την μετέπειτα διαχείριση από τους αρμοδίου φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου αναζητά τους υπευθύνους για την απαράδεκτη εικόνα -πόσο μάλλον που μια μέρα πριν, αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι όλα είναι έτοιμα- και αναμένεται να ζητήσει παραιτήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι το φιάσκο με τις μάσκες έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία δέχεται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά και τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – «Εγώ αυτό το μπ@&#λο δεν το θέλω»: Μητέρα μάλωσε με τον γιο της έξω από σχολείο για να μη φορέσει μάσκα (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Πολύνεκρο Τροχαίο στην Πρέβεζα – Αυτά είναι τα 3 παιδιά που σκοτώθηκαν (εικόνες)

Λάθη επί λαθών

Ωστόσο και η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος θεωρείται εντελώς λανθασμένη, καθώς, όπως άμεσα αποδείχθηκε οι τεράστιες μάσκες δεν ήταν «μεμονωμένα φαινόμενα», αλλά ο αριθμός τους έφθανε σχεδόν τα 1,5 εκατομμύρια.

Όπως, άλλωστε, δήλωσε στο Open ο προμηθευτής των τεράστιων μασκών, κύριος Σταθόπουλος, «οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10Χ18 για παιδιά έως 10 ετών και διαστάσεις 12Χ22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ (οι διαστάσεις καθορίστηκαν από συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας)».


«Το πρόβλημα ήταν εξ αρχής οι διαστάσεις. Περιμένουμε καινούργιες διαστάσεις σήμερα. Στην αρχή είχαν δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις… Το είχαμε πει», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «δεν μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μάσκες, αλλά να παράγουμε». Οι περίπου 500.000 υπερμεγέθεις μάσκες που μοιράστηκαν αναμένεται να επιστραφούν, προκειμένου να παραχθούν καινούργιες.

Η ΚΕΔΕ «δείχνει» το υπ. Υγείας

Και, για να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το μπάχαλο, μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος (sic) του προβλήματος, η ΚΕΔΕ ουσιαστικά «έδειξε» ως υπεύθυνο το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.