Μπραντ Πιτ: H Σαϊεντολογία και οι τελετές «εξαγνισμού» με 15χρονη σε σάουνα

featured image

Μετά τον επιφανέστερο σαϊεντολόγο, Τομ Κρουζ και ο Μπραντ Πιτ φέρεται να έχει μυηθεί στα μυστικά της.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για απόπειρα του διάσημου σταρ να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας, όταν είχε δεσμό με τη νεαρή ηθοποιό Τζουλιέτ Λιούις, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Page Six, ο Μπραντ πέρασε τρία χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης και συμμετείχε σε τελετές, συνεδρίες και ειδικά μαθήματα.

«Πηγή» της “The Sun” μέσα από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ δήλωσε ότι πριν γίνει γνωστός ο ηθοποιός είχε δοκιμάσει την “εκπαίδευση” της θρησκευτικής ομάδας, χωρίς τελικά να καταφέρει να ταιριάξει με τα “πιστεύω” της.

Η «πηγή» αναφέρει ότι ο Πιτ λάμβανε μέρος σε πολύωρες τελετές εξαγνισμού, οι οποίες γίνονταν σε σάουνα και μαζί του ήταν υποχρεωτικά η αποκαλούμενη “δίδυμή” του – μια κοπέλα 15 ετών την οποία είχαν ορίσει να παρακολουθεί την πρόοδό του.

Η κοπέλα ήταν η κόρη ενός εξέχοντος μέλους του κινήματος της Σαϊεντολογίας και είχε οριστεί να έχει την ευθύνη του Μπραντ – όπως και εκείνος θα είχε την ευθύνη αντίστοιχα της κοπέλας.

«Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα, αλλά δεν ήταν τίποτα πονηρό» ανέφερε η «πηγή».


Όπως εξηγεί η «The Sun», η παράξενη χρήση σάουνας – μαζί με βιταμίνες και γυμναστική – εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας “εξαγνισμού” που ανέπτυξε ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Σύμφωνα με αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Μπραντ Πιτ ολοκλήρωσε κάποιες συνεδρίες τον Ιούλιο του 1991 και “ένα ειδικό μάθημα για την ανθρώπινη αξιολόγηση” τον Μάιο του 1993.

Μέρος της εκπαίδευσής του αποτελούσαν και κάποιες φραστικές επιθέσεις, τις οποίες ο ηθοποιός δεν φάνηκε να δέχεται με αποτέλεσμα να τα βροντήξει και να φύγει…

Ωστόσο, η Τζούλιετ Λούις κατάφερε να πείσει τον Μπραντ Πιτ να επιστρέψει, αλλά όχι για πολύ. Το 1993 έκλεισε την πόρτα πίσω του και δεν ξαναγύρισε. Εκείνη παρέμεινε.

O Μπραντ Πιτ μιλώντας για τη Λιούις το 1995 στο Vanity Fair, είχε πει όταν ήταν μια από τις καλύτερες σχέσεις του: «Ακόμα την αγαπώ. Περάσαμε τέλεια μαζί. Το θέμα είναι ότι μεγαλώνουμε με την ιδέα ότι η αγάπη τα νικάει όλα και απλά αυτό δεν ισχύει».

Ο σταρ του Fight Club που έχει μιλήσει δημόσια για τον εθισμό του στο αλκοόλ ήταν 27 ετών όταν γνώρισε τη Λιούις, που ήταν ακόμα έφηβη στην ταινία Too Young to Die που πρωταγωνίστησαν μαζί

Παρά τα 10 χρόνια που τους χώριζαν έκαναν έναν θυελλώδη δεσμό, στον οποίο αναφέρεται με τρυφερότητα και η Λιούις σε συνεντεύξεις της.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.