Μεγάλο deal με εμπλεκόμενη ελληνική εταιρεία – Η εξαγορά τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης θα αγγίξει τα 2,2 δισεκατομμύρια

featured image

Η γαλλική εταιρεία Iliad συμφώνησε να εξαγοράσει την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη. Η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Χαβιέ Νιέλ, πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play – της ελληνικής εταιρείας Olympia Development και της ισλανδικής Novator Partners – γα το πακέτο μετοχών τους 40%, μεταδίδει το Bloomberg.

Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.


Η συμφωνία, που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Niel να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της μετά τις εξαγορές που έκανε στη από την Ιρλανδία και την Ιταλία. Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η μετοχή της Play δέχτηκε φέτος πλήγμα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων πέμπτης γενιάς στην Πολωνία. Η εταιρεία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε μία κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Πηγή: www.newsbeast.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.